Last news in Fakti

1 Април, 2016 22:42 8 968 11

Турция обвини убиецът на руския пилот в незаконно притежание на оръжия

  • турция-
  • убиец-
  • алпарслан челик-
  • русия-
  • незаконно притежание на оръжия-
  • руски самолет

Алпарслан Челик по-рано пое отговорността за убийството на пилота на руския самолет Су-24

Алпарслан Челик, който по-рано пое отговорността за убийството на пилота на руския самолет Су-24, свален от турските военновъздушни сили на 24 ноември миналата година, е бил обвинен в незаконно притежание на оръжие, съобщава турският вестник "Дейли сабах".

Челик и още 13 заподозрени бяха задържани в четвъртък в западната провинция Измир. По време на операцията, полицията е иззела автомат Калашников, пушка, шест пистолета, два радиоапарата и боеприпаси.

Челик и другите заподозрени са били прехвърлени към отдел убийства на полицията в Измир в четвъртък, и в съда за незаконно притежание на оръжия.

Заподозрените са били задържани от полицията в ресторант след сигнал, че превозват оръжия.

Челик има предишна присъда от 2,5 години затвор за отпечатването на фалшиви пари и в същото време е бил издирван от полицията в Елязъг по обвинения в измама и подпомагане на бягството на затворник.

След задържането на Челик, руските власти заявиха, че очакват да чуят обвиненията срещу Челик.

Турският гражданин Челик, който се е борил срещу режима на президента Асад, в незаконна въоръжена формация, в крайбрежната сирийска провинция Латакия, придоби известност след интервю, публикувано на 27 декември 2015 г. в турския вестник „Хюриет“. Тогава той се похвали, че е участвал в убийството на руския пилот Олег Пешков, чиито самолет - Су-24, бе свален от турски F-16 за нарушение на турското въздушно пространство. Навигаторът на самолета, който също се приземи на сирийска територия, бе спасен от руските войски.

Случката създаде още по-голямо напрежение в отношенията между Турция и Русия, които вече бяха обтегнати заради руска намеса в гражданска война в Сирия, в която Москва и Анкара подкрепят различни страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    0 0 Отговор
    Някой ще скрие някого от другиго.
  • 2 шшш

    3 3 Отговор
    Султана ще целува ръката на ВСЕВИШНИЯ ПУТИН,то се видя. А пък глупака който уби руския пилот ще бъде заличен от регистрите. Все пак един живот не може да постави на кантар цяла туристическа индустрия на Турция.
  • 3 mediator37

    3 3 Отговор
    Всякакви смешни обвинения, но не и за убийство.
  • 4 Русский

    3 2 Отговор
    Турците са майстори на цирковото изкуство , истински фурнаджийски лопати . Едва ли някой им вярва . Късно е за покаяние . НАТО и САЩ ги изиграха и се скриха в дупките си. Никаква милост за читака !!!
  • 5 ААА

    1 0 Отговор
    В затвора ще е поне жив,че иначе може и да му се случи " случка с беда" . Хитреците се опитват да убият два заека с един куршум,така хем да спасят своя човек ,хем да замажат очите на руснаците ,че Челик ще изтърпява своето наказание,типично по турски.
  • 6 турски мурафети

    2 2 Отговор
    Фесовете нещо взеха да дават заден ход, много бяха ербап доскоро ама почнаха да ядат дървото и ся ще пробват да омилостивят Путин. Е да ама не, човека е стабилен и няма да се поддаде на такива циркъджилъци, ще ги мачкат докрай, и така трябва. Ако още в началото Ердоган беше се извинил за самолета и да признае че са сгрешили нямаше изобщо да се стигне дотук, ама тоя реши да го вади голям, а сега вече е твърде късно за извинения и замазване на положението. С Ердоган, Давутоглу и най-близкото им обкръжение е свършено, въпрос единствено на време е да бъдат наказани подобаващо за всичките работи дето натвориха и в Турция, и извън нея.
  • 7 Волен Сидеров

    1 0 Отговор
    ами дайте го на руснаците да му се накефят -око за око зъб за зъб
  • 8 азазазаз

    0 0 Отговор
    КЪСНО Е ЧАДО.МАНДАЛОТО ЛОБНА........СОРИ
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 гост

    0 0 Отговор
    убил един руснак ами те колко невинни убиха в Сирия някой замислял ли си е?
  • 11 минаващ

    0 0 Отговор
    всеки махнат мюслим ни дава повече живот на тази планета.Амин!
Новини по държави: