Last news in Fakti

7 Април, 2016 20:50 943 0

Клинтън и Сандърс кръстосаха шпаги

  • клинтън-
  • сандърс-
  • бърни сандърс-
  • хилъри клинтън

Двамата взаимно се обвиниха в некомпетентност

Хилъри Клинтън отхвърли като "нелепо" твърдението на Бърни Сандърс, с което той я определи като "неквалифицирана" за президентския пост,  в момент когато напрежението, около надпреварата за Белия дом, при демократите се покачва, пише Би Би Си.

Сенаторът от Върмонт подкрепи своя коментар като посочи връзките на Клинтън с Уолстрийт и позицията й за войната в Ирак.

Той заяви, че тя е започнала последната словесна война между тях, като го е нападнала първа.

Напрежението между двамата демократи ескалира отново във вторник, когато запитана от журналисти дали опонентът й има квалификацията да управлява държавата, Клинтън заяви: "Мисля, че той не си е написал домашното и вече повече от година обяснява нещата, които очевидно не е проучил или разбрал и това продължава да поражда много въпроси."

На следващия ден Сандърс отговори на забележката й, като заяви пред свои привърженици, че според него Клинтън е неквалифицираният кандидат за поста.

Двамата кандидати ще се сблъскат отново след две седмици в Ню Йорк, щат където и Клинтън и Сандърс имат силни връзки и позиции.

Много неща са изложени на риск, докато бившият държавен секретар се опитва да спре устрема на своя опонент, който описва себе си като социалист. Сандърс извоюва значителен брой победи досега, включително и в Уисконсин във вторник, и може да събере подкрепата на още делегати в първичните избори в Уайоминг в събота,  преди голяма битка за Ню Йорк.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА