Last news in Fakti

15 Април, 2016 16:57 1 366 5

Туск предупреди Македония да не рискува връзките си с ЕС и НАТО

  • македония-
  • доналд туск-
  • ес-
  • нато

Македония иска предсрочни парламентарни избори на 5 юни

Туск предупреди Македония да не рискува връзките си с ЕС и НАТО - 1
Снимка АП/БТА

Председателя на Европейския съвет Доналд Туск предупреди Македония да не допуска политическата криза в страната да застраши връзките й с Европейския съюз и НАТО.

"Европа се нуждае от стабилна Македония, ръководена от върховенството на закона. Евроатлантическото бъдеще на страната е в опасност", написа Туск в Twitter.

Македония призова за преждевременни парламентарни избори на 5 юни, след като депутатите разпуснаха парламента. Властите в страната се споразумяха да сложат край на продължилата месеци наред политическа безизходица, свързана със скандал с подслушване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юръп

    4 0 Отговор
    Европа се нуждае от стабилна Македония.......... ако на това се уповава тоя Туск, жална и майка на Европата
  • 2 НОВ БЪЛГАРИН

    3 1 Отговор
    не им трябва на македонците нито еврогейския съюз нито нато....пък тоя туск да иде да се гръмне някъде с неговите ценности
  • 3 ЧЕСТНО

    2 0 Отговор
    АААА ЗАТОВА ЛИ ПУСНАХА КОМПРОМАТИТЕ СРЕЩУ ПРЕЗИДЕНТА ИМ ЩОТ Е АНИЕВРОПЕЕЦ И ПРЕДИ ВСИЧКО МАКЕДОНЕЦ ????!!;:
  • 4 охридското езеро

    2 0 Отговор
    Боли ги македонците за НАТО и ЕС, то докато дойде време да изпълнят условията за влизане двете организации ще са вече в историята. А пък Туск е поляк, което изобщо не може да се каже че е препоръка за него.

    Коментиран от #5

  • 5 FR V

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "охридското езеро":

    Това ,че е поляк е чест за него , но на теб тия неща са ти сложни!
    Ти явно си един мнооо прост Бай Ганьо.
    Макетата ги ровичкат руснаците за да забавят процесите.Същото го правят и тук като разчитат на разни псевдопатриоти,чалгаджии и потомци на партийни членове.
Новини по държави: