16 Април, 2016 10:35 780 1

Папа Франциск на посещение на остров Лесбос

  • папа франциск-
  • посещение-
  • остров-
  • лесбос

Визитата е по покана на гръцкия президент Прокопис Павлопулос

Папа Франциск на посещение на остров Лесбос - 1
Снимка: БТА/ AP

Главата на Римокатолическата църква Папа Франциск е на еднодневно посещение на остров Лесбос. Визитата е по покана на гръцкия президент Прокопис Павлопулос. Към Папата на острова ще се присъедини и Вселенския патриарх Вартоломей и архиепископът на Атина и цяла Гърция Йероним II. Те заедно ще посетят лагера за бежанци Мория, където са настанени 3 хиляди бежанци.

Посещението на папа Франциск на остров Лесбос сред бежанците е силен сигнал към съзнанието на европейци и на международната общност, предава радио Ватикана. Според председателя на Папския Съвет за Справедливост и мир кардинал Питър Търксън „посещението на Светия Отец на остров Лесбос припомня в известен смисъл визитата му в Лампедуза - един остров до който пристигат хора принудени да избягат от родната земя. „Визитата на остров Лесбос е също знак срещу безразличието, което папата многократно разобличава - твърди кардинал Търксън.

Според него Гърция не може да бъде безразлична, защото е страната в която се намират тези хора. „Но актуалните мерки в Европа, да даде голяма сума на Турция, за да спира притока на хора, какви интереси задоволяват? Може би сега Европа ще бъде по-спокойна, но колко време ще продължи това?“, пита кардинал Търксън . „За да се постигне решение с дълговременно действие е необходимо да създадем зона на сигурност в районите откъдето идват бежанците. Ислямска държава изглежда силна, но в действителност е подкрепяна с пари и оръжие...Това трябва да бъде прекратено, както и продажбата на петрол на ниски цени. Нужни са усилия и жертви“, заявява в интервюто за радио Ватикана кардинал Търксън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сашо

    0 0 Отговор
    Като я погледна тази безочлива балерина си давам сметка в какъв примитивен и нелеп свят живеем .