16 Април, 2016 13:05 892 1

Папа Франциск прибира 10 бежанци от Лесбос

  • папа франциск-
  • бежанци-
  • лесбос

На гръцкия остров той бе посрещнат от гръцкия премиер Алексис Ципрас

Папа Франциск прибира 10 бежанци от Лесбос - 1
Снимка: БТА/AP

Папа Франциск пристигна на посещение в гръцкия остров Лесбос, съобщи Greek Reporter.

Там той бе посрещнат от гръцкия премиер Алексис Ципрас, архиепископът на Атина Йеронимус и вселенския патриарх Бартоломей.

През последните месеци Лесбос прие хиляди бежанци от Сирия и Ирак. Папата ще посети приемния център за имигранти Мориа. Там е планирано той да обядва заедно с бежанците, гръцките църковни лидери и гръцкия премиер.

Очаква се папата да произнесе реч за бежанската криза и заедно с гръцките духовници да почете паметта на загиналите имигранти в Егейско море. Главата на Римокатолическата църква трябва да отлети за Рим около 15:00 ч.

От гръцкото правителство обявиха, че папа Франциск е поканил 10 бежанци да се върнат с него във Ватикана. 8 от тях са сирийци, а 2-ма афганистанци.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 0 Отговор
    Голямо добро е направил в сравнение с 1000000 бягащи. Популизъм от всякъде. Голямата работа е ПАПАТА.