16 Април, 2016 14:49 1 209 6

Папа Франциск: Светът трябва да покаже хуманност към бежанците (СНИМКИ)

  • папа франциск-
  • бежанците-
  • хуманност

Той посети бежанския лагер на остров Лесбос

Папа Франциск: Светът трябва да покаже хуманност към бежанците (СНИМКИ) - 1

„Вие не сте сами.“ Това беше призивът, който папа Франциск отправи към имигрантите в бежанския лагер на остров Лесбос, цитиран от Би Би Си.

Той посети приемния център Мориа, който приютява 3000 имигранти, някои от които са заплашени от депортиране в Турция.

Папата призова света да покаже „обща човечност“ към бежанците. От Ватикана обявиха, че посещението на папата в Лесбос е с чисто хуманитарен и религиозен характер. Според тях то не трябва да се разглежда като критика към депортирането.

Папа Франциск: Светът трябва да покаже хуманност към бежанците (СНИМКИ)

Папата беше посрещнат от десетки бежанци в лагера, някои от които бяха издигнали плакати, молейки за помощ.

Малко момиченце показа на папа Франциск своя рисунка.

„Браво, браво. Не го сгъвайте. Искам го на бюрото си“, заяви папата.

В своята специална реч папата подчерта „голямата жертва“, която имигрантите са направили, напускайки родните си домове. Той заяви, че е „искал да привлече вниманието на света“ към настоящата хуманитарна криза.

Папа Франциск: Светът трябва да покаже хуманност към бежанците (СНИМКИ)

„Не губете кураж. Нужна е споделена хуманност. Най-големият подарък, който можем да си направим е любовта“, заяви папата.

Папата определи пътуването си към Лесбос, като белязано от тъга.

„Трябва да сте смели. Виждаме най-ужасната хуманитарна криза след Втората световна война“, заяви Франциск.

Едно семейство от сирийски бежанци, което е пред депортация в Турция също поговори с папата.

„Ние рискувахме живота си, за да избягаме и бихме предпочели да умрем тук, пред това да се върнем“, заявиха имигрантите. „Не губете надежда“, отвърна Франциск.

Папа Франциск: Светът трябва да покаже хуманност към бежанците (СНИМКИ)

„Светът не ви е забравил. Светът ще бъде съден спрямо начина, по който се отнася с вас. Бъдете смели“, заяви в речта си пред имигрантите патриарх Вартоломей, който също е на посещение в лагера.

Папа Франциск: Светът трябва да покаже хуманност към бежанците (СНИМКИ)

„Видяхме толкова много хора, които страдаха. Които потеглиха от своите домове и не стигнаха до брега. Тези хора не знаят където да отидат. Толкова много от тях не успяха да достигнат до подслон. Трябва да се замислим за това. Трябва да имаме надежда и смелост“, заяви папа Франциск.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    3 0 Отговор
    А да ги приберете при вас , под крилото на Ватикана дума няма . Но акъл и препоръки даваш , дърт мафиот . Висшите кадри от Ватикана са едни бизнесмени , те не са вярващи защото им ясно че няма полза да вярваш в глупости , но им е ясно също така че колкото повече вярващи има ,повече власт ще имат и те .
  • 2 незнайко

    3 2 Отговор
    Нито дума за "Ислямска държава", източник на тази бежанска криза. Тези проповедници трябва да престанат с този популизъм.
  • 3 дъ Бой

    3 0 Отговор
    Ваше преосветейшество, но как конкретно са хощажев хуманност към бежанците? Мен ме е страх даже от родните ни политици следователи прокурори и съдии, ти очакваш да прегърна с доверие непознати хора без да зная какви са, какво искат, как смятат да живеят? Ами аз бях хуманен цели десетилетия и какво? Обраха ми къщата тряда на мама татко дядо баба моя разни парапитеци които ги мързи да работят и се оправдават че децата им били гладни? някакви си там Амнести и Отворено ги наричат социално слаби. Но те обират къщите на хората не защото са гладни, а защото са парапитеци - аз като съм гладен не отивам да крада хората начи не съм парапитек. Ти как си представяш - идват милиони непознати хора. С разни обичаи. Всеки с желанията си. Какво да правим? Да се надупим и да бачкаме за да ги храним наготово ли? Ето видя се, че от целият прилив който дойде, само съвсем малко хора са склонни да работят. Ами останалите? Те ще чакат наготово... Ти ли ще ги храниш, Господ ли, ние ли? Тоя Господ все плямпа за съпричастност, но взема от нашият джоб за да храни политици попове ченгета дето си затварят очите, корумпирани магистрати, ромалийски гета паразит, че и доста крадат много, а сега и имигранти? Как да живеем ние, бе човек? То живот ли е да робуваш на търтеи? Колко от тези в лагерите биха си вадили с труд почтенн прехраната - попитай ги, остави тоя Бог и религии те са общи абстрактни неща! Попитай тия там - Как смятате да живеете? Ще работите ли почтенно за живота прехраната си или ще чакате наготово или ще паразитирате с кражби? Попитай ги бе, човек! Аз също питам Господ - абе тия твои чаавета тук ни доограбиха и презакаха съвсем бе - визирам политици редица магистрати гета и други.... А той мълчи и дума не казва. голям Дявол е тоя Господ, Ваше преосветейшество, май само обича да се забавлява и да прецаква почтенните хорица по света? Попитай го и ни кажи - какво мисли той - как би постъпил на наше място? То хуманността лесна. Ала после, ако сгрешим и се обърне доброто срещу нас както често става в живота и от местни и чужди? Тогава тоя Господ никъв го нема бе? Ето парапитеците на постовете за да лапат бонуси хрантутят наготово гетата, нареждат на ченгеджийницата и магистратите и депутатите да толерират мафиоти и мародери. А убитите, ограбените, осакатените от такива тоя Господ как би възкресил и изцерил и обезвъзмездил? Ако не моге, тогава изхвърлете тоя Господ и не му давайте власт - не я заслужава! не е редно на приятел на мародери да давате власт и почит! така, че как си представяте хуманността, Ваше преосветейшество? да излезем с погачи и кюфтета да посрещнем непознатите хора да ги прегърнем да им дадем мизерните си заплати стигащи за телефон, вода ток интернет банички и евтини храни и кафета и да ги настаним по хотели с пет звезди и да им плащаме наема ли? така ли?
  • 4 БЪДЕЩЕ

    4 0 Отговор
    Да но ако нормален човек се замисли за следното:
    Защо всички бежанци се стремят за Европа?
    Защо не бягат в техни държави с тяхната религия а се стремят за Европа, нали бягат от войната, или не това е причината?
    Защо не искат да учат да работят и да учат нашите езици и религия?
    Защо се заселват около всички големи градове?
    Защо идват предимно мъже в активна възраст?
    Защо искат да строят навсякъде Джамии?
    Защо не може нормален човек, пък камо-ли полицай или друг?
    Защо се случи това в центъра на Европа-Кьолн?
    Защо има организации които веднага те атакуват ако нещо кажеш за такива квартали?
    Защо говорят с висок глас на публични места да се чува техният език?
    Защо другите винаги са виновни пред тях, кой е нарушителя? те или ние?
    Защо правят по толкова много деца, като не могат да гледат? Ние учим, работим, спазваме законите, преди да имаме деца все пак трябва да помислиш и за тях. Не сме животни.
    Минава ми през акъла че това не е за да живеят и работят като нас, А ИМА НЯКАКВА ДРУГА, ПО ГЛОБАЛНА ЦЕЛ!
    Нека първо да си отговорят това а после да говорят.
    Човек който не ги познава и не знае за какво иде дума веднага ще каже: Те са бежанци трябва да им помогнем!
    А на нас кой ще помага ???????????????????????

  • 5 БЪДЕЩЕ

    1 0 Отговор
    Не можеш да доближиш + и - Никога!
    Става една бомба!
  • 6 бай Иван

    3 0 Отговор
    Ми папата да даде пример! Като за начало да приеме 100000 от тях във Ватикана?
Новини по държави: