Last news in Fakti

22 Април, 2016 12:14 911 1

Нов силен трус разтърси Еквадор

  • еквадор-
  • трус-
  • земетресение

Властите вдигат данъци, за да съберат пари

Нов силен трус разтърси Еквадор - 1
Снимка: АП/БТА

Нов силен трус от 6 по Рихтер разлюля отново крайбрежието на Еквадор. Той е бил последван от няколко по-слаби вторични труса, съобщава АП.

Днешният трус става седмица след като при земетресение със сила 7,8 загинаха близо 600 души в района на град Педерналес в северозападната провинция Манаби.

Властите оценяват щетите на около $3 млрд.. За възстановяването на страната ще са нужни няколко години.

За целта президентът Рафаел Кореа обяви временно вдигане на данъците и извънредно облагане на богатите в опит да се съберат нужните средства за възстановяването на страната.

Хората с активи от над $1млн. ще бъдат обложени с 0,9% еднократен данък. Данък ДДС ще бъде увеличен с 2% от 12% на 14% през следващата година.  

Още преди труса МВФ предупреди, че икономиката на латиноамериканската страна ще се свие с 4,5% през тази година заради сриването на цените на петрола.

Рафаел Кореа обяви, че работи със Световната банка и МВФ за преодоляване на последствията от труса.   


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    0 0 Отговор
    Много добри хора , ако могат винаги биха ти помогнали.Дано се въстановят бързо .