Last news in Fakti

19 Април, 2016 08:55 1 121 0

Щети за милиарди в Еквадор

  • еквадор-
  • земетресение-
  • милиарди

Броят на жертвите достигна 413 души

Щети за милиарди в Еквадор - 1
Снимка: БТА/AP

Броят на жертвите след земетресението в Еквадор достигна 413 души , съобщи Би Би Си.

Трус с магнитут от 7.8 по Скалата на Рихтер удари страната в събота вечер. Спасителните работи продължават и в момента.

Броят на ранените достигна 2500 души. Президентът на страната Рафаел Кореа заяви, че поправянето на щетите след труса най-вероятно ще струва милиарди. Той определи земетресението, като най-голямата катастрофа, пред която неговата страна се е изправяла през последните седем десетилетия.

В късните часове на вчерашния ден от останките на сградите са били извадени шестима души. Двама от тях са били малки момичета. Едното на е било на шест години, а другото на девет месеца. Те са били извадени от развалините на хотел в крайбрежния град Манта.

От министерството на финансите в Еквадор обявиха, че ще получат $ 2.1 млрд. от Китайската банка за развитие, но все още не е ясно дали тези пари ще идат пряко за пострадалите и щетите след труса.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА