25 Април, 2016 05:00 2 183 1

За всички странни и ексцентрични причини Дилма Русеф да бъде отстранена

  • дилма русеф-
  • бразилия-
  • импийчмънт-
  • бразилски депутати

За всички застрахователни брокери, за мир в Йерусалим, както и за други странни причини, които бразилските законодателите дадоха

За всички странни и ексцентрични причини Дилма Русеф да бъде отстранена - 1
Снимка АП/БТА

 

Миналата неделя долната камара на бразилския парламент гласува да започне процедура по импийчмънт срещу президента на страната Дилма Русеф.

По време на дебатите преди вота, всеки един от на 500-те депутати имаше възможност да обясни защо иска отстраняването на Русеф.

Всеки един от депутатите се изказа, но почти никой не спомена действителните обвиненията срещу Русеф, а именно, че тя е манипулирала държавни сметки, за да прикрие дупка в държавния бюджет и да бъде преизбрана.

Вместо това, те дадоха различни причини за своя глас срещу президента, много от които ексцентричен, някои дори необяснимо, и почти всички без никакво значение за дневния ред.

Ето част от странните причините, които бразилските депутати са дали по повод гласуването си за отстраняване на президента:

- За рождения ден на моята внучка

- За основите на християнството

- За зидарите в Бразилия

- За Куритиба (град в южната част на Бразилия)

- В памет на баща ми

- За комунизма, който броди из страната

- За безстрашните хора и пионерите в бразилския щат Рондония

- За BR 429 (магистрала)

- За всички застрахователни брокери

- В чест на датата на основаване на моя град

- За мир в Йерусалим

- За доброто състояние на бразилския щат Токантинс

- За военните от '64-та година (годината, в която бразилската армия сваля законното лявоцентристко правителство на президента Жуау Гулар, чрез преврат, подкрепен от САЩ)

- За благословия от Великия Архитект на Вселената

- За да не бъде Бразилия червена като Венецуела и Северна Корея

- За земеделските производители, които произвеждат, но нямат какво да ядат

- За възрастните хора и децата

- За бразилските лекари

- За да сложа името си в историята на страната

- За разоръжаването

- За жена ми, която сега се бори за живота си

- В името на дъщеря ми, която, заедно с жена ми и мен, правят бразилското семейството, което бандитите искат толкова силно да унищожат с предложението, децата да учат за промяната на пола и секса на шест годишна възраст

След като депутатите направиха своите изказвания, които по никакъв начин не са свързани с въпроса на деня, те бяха разпространени светкавично из социалните мрежи.

Някои депутати изглежда, не са разбрали за какео точно гласувати какво е трябвало да отсъждат. Много от гласувалите за импийчмънт са бивши коалиционни партньори на Русеф, който наскоро се обърнаха срещу нея, след като видяха, че корабът й потъва.

Около 60 процента от депутатите отправиха лични обвинения, много от тях сериозни, свързани с престъпления, включително подкупи, изборни измами, незаконно обезлесяване, отвличане и дори убийство.

След като се появиха реалните обвинения, пародийните също започнаха да се разпространяват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Господинов

    0 0 Отговор
    Явно и там ги събират от кол и въже като тукашните депутати
Новини по държави: