4 Май, 2016 10:24 1 593 3

И топ прокурорът на Бразилия погна Дилма Русеф

  • дилма русеф-
  • бразилия-
  • корупция-
  • разследване

Бразилската компания се опитва да се справи и с последиците от разразилия се корупционен скандал

И топ прокурорът на Бразилия погна Дилма Русеф - 1
Снимка: АП/БТА

Главният прокурор на Бразилия Родриго Жано е изпратил до Върховния съд писмо с искане за разрешение да започне разследване срещу президентът Дилма Русеф, съобщи АП.

Срещу нея е повдигнато обвинение за възпрепятстване на правосъдието в започналото разследване за корупция и пране на пари около държавната петролна компания „Петробраз“.

Русеф е обвинена в манипулиране на държавните финанси през 2014 г., когато бе преизбрана. Тя отрича обвиненията и твърди, че противниците й са организирали заговор на "преврат".

Тя обеща да се бори до „последната минута“, въпреки че загуби подкрепата на трима свои съюзници в парламента.

Бразилската компания се опитва да се справи и с последиците от разразилия се корупционен скандал, който обхвана високите етажи на правителството и изпрати някои нейни бивши ръководители в затвора.

Бразилия е затънала в най-тежката рецесия от последния век, която сериозно отслаби вътрешното търсене на петролни продукти.

За да поддържа финансовото си ниво, "Петробраз" драстично намали разходите и инвестициите си и обяви планове да продаде част от активите си, за да събере над 14 милиарда долара.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 3 Отговор
    Гена си е ген. Крушата не пада по далеч от дървото. Вече не се чудя, защо в България положението е същото.

    Коментиран от #2

  • 2 jambazina

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Какъв ген, не виждаш ли че и спретват цветна революция.

    Коментиран от #3

  • 3 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "jambazina":

    Ми виж му ника, той поне си го признава...
Новини по държави: