Last news in Fakti

25 Април, 2016 21:13 8 642 40

Мощни американски изтребители пристигнаха в Румъния

  • румъния-
  • мощни-
  • изтребители

F-22 Раптър прекосиха Черно море

Властите в САЩ изпратиха 2 изтребителя F-22 Раптър в Румъния, съобщи Ройтерс.

Това е първи подобен жест, след като от Вашингтон обявиха, че ще осигурят засилена военна подкрепа за източноевропейските съюзници на НАТО, заради опасенията, че те са изправени пред руска агресия.

През 2014 г. президентът на САЩ Барак Обама обеща засилване на защитните сили на НАТО във връзка с анексирането на Крим от Русия.

„Ние сме тук днес, за да покажем възможностите си за транспортиране на F-22 навсякъде, където те са необходими в НАТО или Европа. Искаме да тренираме с нашите съюзници“, заяви командир Даниел Лехоски.

F-22 са почти невъзможни за засичане от радар и толкова напреднали, че от Конгреса в САЩ блокираха тяхната продажба зад граница.

„Ние искаме да можем да действаме на множество локации. Ние искаме нашите ходове да са непредсказуеми за конкурентите. Америка демонстрира възможностите си за присъствие по източния район“, заяви говорителят на американските въздушни сили майор Шерил Клинкел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    10 2 Отговор
    Американците да не се чудят после защо руски самолети летели ниско над техни кораби и им прихващали самолетите без нищо да правели!?!?Какво правят покрай границата на Русия???Да не би руски самолети да са отишли в Мексико или покрай границата на САЩ???Май американците търсят повод за конфликт с Русия,но:ако руснаците им уйдисат на акъла САЩ ще ядат големия .й на руснака и ще го помнят доста време след това.САЩ да не си навират задника къде да е щото веднъж ще се опарят....
  • 2 РОСЕН

    5 0 Отговор
    РОСЕНЕ ВИДЯ ЛИ ГИ С ОЧИТЕ СИ
  • 3 гост

    7 2 Отговор
    Почти невъзможни за засичане от радар........може да са за някои, не и за руснаците. Как ли ще се представят срещу С-400, чувал съм че той е почти невъзможно да пропусне целта.
  • 4 Монго

    2 2 Отговор
    Не преписване дословно. Самолетите са там за съвместно учение, след което се прибират...
  • 5 Мишка

    4 2 Отговор
    Лелеее кво става тук бре хора? Пише се против Хамстериканците и плюсовете са повече от минусите.
    Явно Деса-стоян оня с магарето и хондаджийчето са ги уволнили?
    Утре пращам молба за назначение и почвам веднага.
  • 6 гого

    4 2 Отговор
    Съгласен съм с мнението на всички! Американците каквото търсят ще го намерят. С Руснака шега не бива!!! С тия самолетчета ,ако мислят да плашат руснака многоооо се лъжат. Да живее РУСИЯ.
  • 7 USAIZRAEL

    0 0 Отговор
    А България кога ще живее?
  • 8 наблюдател

    5 2 Отговор
    Той и F117 беше невидим но сърбите го свалиха.Тези глупости за неуязвимост са само за да вземат парите на данъкоплатците.
    F22 е правен за да напада разни туземци из Близкия изток и Африка.
    Когато се изправят срещу противник като руснаците ще им бъде много трудно.
  • 9 ccc

    2 0 Отговор
    ot 0-1000km za kolko sekundi pravi
  • 10 България

    3 2 Отговор
    Тази бройка ДВА за какъвто и да е боен самолет е меко казано смешна. Може да даде само насока на външната политика на територията на която са разположени, ако разбира се имат някакви колебания.
    А може и мамалигарите да ин трябва доза кураж.
    На амриканците за какво им е България те си имат Турция. Така че занапред явно само в спомените.
  • 11 Oven

    4 2 Отговор
    Я па тия с тези гарги ше плашат орлите,злото от пъкала САЩ и престъпната организация НАТО изчадия на дявола, които само създават воини,конфликти и хаос по целия свят,трябва да бъдат натикани обратно в ада откъдето са се пръкнали,само тогава ще има мир на земята.
  • 13 аааааааа

    5 0 Отговор
    Хората са ги изпратили там на авиошоу, вие като сте се задракали тука.;-)
  • 14 MМММ

    4 0 Отговор
    Аман от глупави изказвания! Да живее Русия????? Ти руснак ли си? Защо задължително трябва да се асоциираме с някого? Това винаги да търсиш някой по-голям от тебе и да му се сложиш е робска психика. Не можем ли като свободен народ да не сме нито с Америка, нито с Русия а да търсим нашия си национален интерес? Да не мислиш, че на САЩ или Русия им пука за нас?

    Коментиран от #31

  • 15 mediator37

    3 2 Отговор
    Нямат даже хладилна жабка, седалките са неудобни. И багажник нямат.
  • 16 боко

    3 2 Отговор
    да бяхте му казали на онзи сърбин от село,че е невидим,той взе че го свали ........хахахахаха,и не конгреса им го блокира за продажба,а държавите който го искаха отначало го видяха колко струва в бойни мисии и се отказаха
  • 17 Морков или тояга

    4 2 Отговор
    Русия ако се притесняваше от НАТО щеше да проведе референдум(по подобие на Крим с ДПС-ки методи) в следните държави: Финландия Естония, Беларус, Литва, Латвия, Молдова, Румъния, България и Турция. Не задължително в този ред.
    На бай ти Иван лудия не му пука какво разполагат в Румъния и България защото Черноморският им флот е на 1 час път и 15 мин. мятане на КАТЮШИ и Румъния, България и Турция ще са само блед спомен, а страничният ефект ще е по широк Босфор.
  • 18 Гост

    4 0 Отговор
    За това ли сегашното правителство заедно с предателите то Народното събрание взимат заеми ? За да плащат да ни охраняват. Небето де сещате ли се?
    А за всички българи не гледайте канчето на Русия и САЩ те имат собствена политика, а ние сме голи охлюви наричани още плужеци.
  • 19 Ф22

    2 0 Отговор
    Ето в България нито инвеститори нито самолети идват нищо няма тука.
    Сигурно ги е страх защото армията ни е пълна с русофили който ще предадат тайните на НАТО за една усмивка на Путин или за доброто старо време.
    Дайте им база без българско присъствие(персонал) просто нека са тук. България е по-малка от Румъния и е по-вероятно да ни нападнат нас.

    Коментиран от #21, #32, #33, #34, #37, #40

  • 20 WarInside

    2 2 Отговор
    цял свят разбазикаха и направиха войни къде ли не.. И тук ще направят война:@
  • 21 БРОДЯГАТА

    0 4 Отговор

    До коментар #19 от "Ф22":

    КОИ ЩЕ ТЕ НАПАДА БЕ КОИ ИМА ХАБЕР ОТ НАС КАКВИ ТАЙНИ ТЕ ГОНЯТ ТАЙНАТА РЕЦЕПТА НА СЛИВОВАТА ЛИ ТОЗИ МЕ РАЗСМИВА ....
  • 22 ТОПУЗА

    4 3 Отговор
    ТО И СТЕЛТА БЕ НЕВИДИМ АМААААА СЪРБИНА КАЗА ИЗВИНЯВАИ НЕ ТЕ ВИДЯХ КАТА СЕ ИЗПУКА НА ЗЕМЯТА
  • 23 Въпросче

    7 2 Отговор
    А бе, като са толкова напред с материала, защо щатите използват руски двигатели на ракетите-носители? А съм чел някъде и че това ще продължи поне още няколко години. Това - за онези които припадат от умиление, когато чуят произведено в САЩ и плюят възможностите на руската индустрия. За малограмотните - Русия до момента е ненадмината по отношение на военна мощ и възможности. Ако не беше така, любимите на някои хора САЩ отдавна да са я смачкали. Те само това могат, ама ако срещу тях стоят такива помияри като нас и др. п., а когато някой като руснака им се опре - изпадат в депресия и се чудят къде по света каква гадория да сътворят, белким започнат да командват парада отново.
  • 24 GET GOING

    3 7 Отговор
    Руски тролове присъстват във всеки сайт и по целия фейсбук, само пропагандират про-руски глупости, това е координирана информационна атака.

    Коментиран от #25, #26

  • 25 ДОКАВАЛА ПОДМЕН

    6 3 Отговор

    До коментар #24 от "GET GOING":

    НЕ СИ ЛИ НА УЧИЛИЩЕ
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 7777777

    5 3 Отговор
    Янки, ние не искаме вашата военна подкрепа, вървете си! Ако има руска агресия у нас, то тя ще засегне управляващите, а не народа! Хубаво е да руснаците да им пуснат една бомба и да ги изпарят завинаги от България тези жалки продажници, които са забравили чест, достойнство и история и се продават за жълти стотинки! АМЕРИКАНСКИ МЕКЕРЕТА! Крим винаги си е бил руски, Турция като анексира част от Кипър навремето американците защо мълчаха?

    Коментиран от #28

  • 28 Бай Тошо

    3 2 Отговор

    До коментар #27 от "7777777":

    Добре казано,но за жалост повечето сме продажници в БГ за това сме на тоя хал лесно ни манипулира света
  • 29 Тодор

    3 2 Отговор
    Тия самолети стават само да плашат гаргите!
  • 30 Jack Bauer

    4 2 Отговор
    "...заради опасенията, че те са изправени пред руска агресия..." поредния опит за промиване на мозъци чрез медийна манипулация. А бре ние като сме от село да не ядем доматите с колците?!
  • 31 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "MМММ":

    Съгласен с изказването ти за асоциирането и националните интереси. Уви не мисля, че макар и справедливо, малки държави като България могат да налагат и защитават изцяло свои, национални интереси. Те винаги ще трябва да избират някоя от страните на големите.
    Въпросът е, направеният избор да е максимално полезен и да не е откровено предателство спрямо нацията.
    А относно народо-психологията:
    Когато хората са били свидетели на управление и от двата възможни глобални избора, нормално е да искат тоя, в който са живели по-добре. Изборът е субективен, а форумите са мястото, където проличава кой, кой модел предпочита.
  • 32 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Ф22":

    Инвеститори не идват, защото няма закони и корупцията е повсеместна. Поради тази причина държавата ни е откровено мутренска, а инвестициите - високо-рискови. Да не говорим, че вече и кадърен персонал ще трябва да си вкарват от чужбина :).

    "Дайте им база без българско присъствие(персонал) просто нека са тук. България е по-малка от Румъния и е по-вероятно да ни нападнат нас. "

    Кой ще ни нападне?
    ...дали пък по-възможният вариант не е Турция, а? Натовските бази ли мислиш, че ще ни защитят? :)
  • 33 Мишка

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "Ф22":

    Па кат толкова ги обичаш и ги искаш пусни си ги в къщи.Дай им и жена ти.Па може и дъщеря ти.Аааа не те щерка ти сами ще си я вземат.Ма май и гейове имаше в НАТО та и теб може да те огрее.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 333

    2 0 Отговор
    Табелите,,Bulgaristan,, стоят още в една съседна държава.
    Кой е агресивен и към кого само времето ще покаже.
  • 36 бай Бой

    4 0 Отговор
    Очаква се засилена руска агресия, това лято по българското Черноморие. Агресията ще се изразява в рускини по монокини и руснаци с увиснали "патлаци". Всеки способен да навири оръжие да идва, да се "борим" с агресорите! По това че краварите с "рапторите" са в Румъния разбирам, че избягват близка среща с агресора!!!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 по темата

    2 0 Отговор
    Мощни! колко мощни, толкова, че да карат туземците да се кефят, а у реснаците да предизвикват усмивки на такива летящи Щайги, невидими само за слепите.
  • 39

    2 0 Отговор
    Ние искаме да спрете да избивате невинни хора, под претекст че воювате с тероризма. Хората не са толкова глупави знаят че интересите ви са чисто икономически, вие сте създателите на този тероризъм.
  • 40

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Ф22":

    Надяваш се НАТО да спре Русия, не ставай смешен......
  • 41 ПИЛОТ

    0 1 Отговор
    ДВА ИЗТРЕБИТЕЛЯ Ф -22 СЕ РАВНЯВАТ НА 20 "БЕЗАНАЛОГОВИ" РУСКИ БОКЛУЦИ !!!
Новини по държави: