11 Май, 2016 16:04 2 256 1

Нигерия: Великобритания да върне откраднатото

  • нигерия-
  • дейвид камерън-
  • великобритания

Президентът Мухамду Бухари заяви, че не е обиден на Дейвид Камерън

Нигерийският президент Мухмаду Бухари заяви, че „не е искал извинение от никого“, след като британският премиер Дейвид Камерън определи страната му като „фантастично корумпирана“, съобщи Би Би Си.

Говорейки на антикорупционно събитие в Лондон, обаче Бухари заяви, че е заинтересуван от връщането на откраднати активи, съхранявани в британски банки. Той определи корупцията като „хидра“, която застрашава сигурността на отделните държави, „без да прави разлика, дали те са развити или развиващи се“. Според него корупцията в Нигерия е ендемична, като неговото правителство се опитва да се справи с нея.

Камерън говори за „фантастично корумпирани страни“, визирайки Нигерия и Афганистан, по време на разговор с кралица Елизабет II. От „Трансперънси Интернешънал“ разкритикуваха думите на британския премиер, като заявиха, че Лондон е част от проблема, „предоставяйки убежище за активи от корупция“. С това се визират Британските Вирджински острови, които са една от най-популярните офшорни в света.

„Нигерийският суров петрол се краде в промишлени мащаби, като постъпленията се изпират чрез световни финансови центрове“, заяви Бухари.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 omnia mea

    3 0 Отговор
    Крадливите англосакси ако тръгнат да връщат всичко заграбено, за нула време ще обеднеят повече от нас. Цялото им величие се крепи на глинени крака.
Новини по държави: