Last news in Fakti

12 Май, 2016 15:32 821 5

В Лондон се създава Център за борба с корупцията

  • корупция-
  • лондон-
  • мвф

Корупцията в държавния сектор причинява загуби на година в размер на $1,5–2 трлн. годишно

В Лондон се създава Център за борба с корупцията - 1

Великобритания получи подкрепата на САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия, Швейцария и Интерпол за създаването на центъра за борба с корупцията. Новата структура, чиято централа ще е в Лондон, ще бъде натоварена със задачата да преследва корумпирани политици и да връща откраднати от тях активи.

Британската столица е домакин на форум, посветен на справянето на бича на съвременното общество. На него присъстват представители на 40 години, така и на МВФ и Световната банка.

Британският премиер Дейвид Камерън вече обяви, че чуждестранните компании, които притежават или искат да закупят имот във Великобритания, ще трябва да разкрият името на истинския си собственик.

Около 100 000 жилища на Острова, от които около 44 000 само в Лондон, са собственост на офшорни компании.

Корупцията в държавния сектор причинява загуби на година в размер на $1,5–2 трлн. годишно.

Данните са от анализ на МВФ и бяха представени на провеждащия се в Лондон форум. В документа се посочва, че коствените щети от корупцията са значителни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зъл

    1 0 Отговор
    Каква корупция бе...еййййй в Западният Цивилизован Свят НЯМА корупция--тя е само в Русия....На Запад това е лобизъм--и е законно....Ясно ли ви е -ушанки.
  • 2 параноя

    0 0 Отговор
    Не разбирам. С какво тази новина те притесни?
  • 3 goni

    1 0 Отговор
    Не разбирам!:) Това е хибридна война!:) Не може да бъде!:) Каква корупция, какви пет лева, какви картофи?!:) Всички знаят че корупция има само в България!:) Всички останали са Света вода ненапита!:)
  • 4 гост

    1 0 Отговор
    Абе каква антикорупция нали половината пари на КТБ са в Английска банка
  • 5 Юкей

    0 0 Отговор
    Крадеца вика - дръжте крадеца!
    На тоя баща му е замесен в офшорка, сега се сетил да се бори с корупцията. Смешници жалки!
Новини по държави: