Last news in Fakti

14 Април, 2016 11:03 2 437 17

САЩ разкритикуваха България за малцинствата и корупцията

  • сащ-
  • българия-
  • доклад-
  • критика-
  • корупция-
  • малцинства-
  • роми

Много роми в България продължават да живеят в ужасяващи условия, се посочва в годишния доклад

САЩ разкритикуваха България за малцинствата и корупцията - 1
Снимка: БТА/ AP

Съединените американски щати разкритикуваха България в годишния си доклад за правата на човека. Държавният департамент посочва, дискриминацията и предразсъдъците срещу ромите и другите малцинствени групи остават проблем.

Медиите описват ромите и малцинствените групи, използвайки дискриминационен и обиден език, а националистически партии като Атака и Патриотичния фронт базират своите политически кампании на антиромска, антитурска и антисемитска реторика.

В доклада се посочва като сериозен проблем и липсата на присъди и съдебна отговорност за престъпленията от омраза. Държавният департамент дава за пример инцидентът през месец юли миналата година, когато 67-годишен мъж, разхождащ се в Борисовата градина със своя внук, бе нападнат и бит.

Много роми в България продължават да живеят в ужасяващи условия, се посочва още в годишния доклад. Достъпът до здравните услуги продължава да е проблем за българските граждани от ромски произход.

Корупцията също продължава да бъде проблем в нашата страна според Вашингтон. Въпреки че законът е криминализирал корупцията, то законите не се прилагат ефективно. Служители във всички отрасли на правителството са замесени в корупционни практики – безнаказано.

По отношение на мигрантите се споменава, че правозащитните организации продължават да съобщават за насилие над бежанци по границите на страната.

Докладът обобщава, че по отношение на правата на човека са налице проблеми с тежките условия в затворите и полицейското насилие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 охранител

    1 0 Отговор
    Ми да вземат в САЩ- да ги настанят в Маями , да им плащат тока , водата, да ги освободят от плащане на данъци , да им дават социални помощи, и да им се радват-- какво критикува ???
  • 2 Монго

    0 0 Отговор
    Десооо,сега какво ти шепнат господарите ти от Козяк16?
  • 3 стратокастър

    1 1 Отговор
    Има политически кампании на антиромска, антитурска и антисемитска основа но има и партии като ДПС и ДОСТ кито разчитат изключително на етнически вот което допринася за маргинализирането на малцинствата!

    Ползването на планирани /не спешни/медицински услуги е регламентирано и ясно то не е свързано с етноса а с това да ли се плащат медицински вноски Които са на стойност 16 /шеснадесет лв./ и едва ли има по ниски ставки в Европа !

    За корупцията по високите етажи добре е написано и трябва да се казва на висок глас!
  • 4 Morgoth

    1 0 Отговор
    Имали сме Атака и ПФ, а те си нямат Тръмп.
    Нямали сме достатъчно осъдени за език на омразата и дискриминация, а при тях белият хетеросексуален мъж не е дискриминиран и не трепери всеки един момент какво ще каже.
    Достъпа до здравни услуги на нашите цигани не бил добър, а при тях всички на неосигурените не им показват вратата на болницата.

    Царе са на двуличието и лицемерието, затова сега се чудят как да разкарат Тръмп, защото на всички им е писнало от американското политическо говорене.
  • 5 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    ЦИГАНИТЕ ИМАТ ПОВЕЧЕ ПРАВА ОТ БЪЛГАРИТЕ ТУКА
  • 6 Десо

    1 0 Отговор
    Трябва вече явно да работим на 10 часов работен ден ние българите за да живеят по добре циганите . Че ако е нужно и жените си да им предоставяме от време на време да ги оправят .Трябва и да им построим луксозни жилища , а те само да си лежат по цял ден както до сега , нищо да не плащат и да извършват всякакви престъпления и в затвора не ги вкарват .
    Интересен феномен е че най големите боклуци си мислят че са най важни на света .
  • 7 123

    2 0 Отговор
    Ужасяващи условия ,ама то сега да им предоставим жилища , а утре та ще е обор. Това вече сме учили...Ужасяващи глупости...
  • 8 ГРИГОР

    0 0 Отговор
    само като си припомним че на тези които са писали този доклад , бащите и дядовците им са имали роби- чернокожи и ми се повръща от наглостта им с която се месят във държави навсякъде по света .
    на хората трябва да им стане ясно , че на този свят има само едно право и то е правото на по силния .
  • 9 Стефан

    0 0 Отговор
    Григоре, помисли си, че бащите и дядовците на тези, са се борили и са рискували живота си, за да премахнат робството, докато нашите дядовци, както винаги, са си пиели ракийката чакайки някой да ги освободи.

    Коментиран от #15

  • 10 Дани

    0 0 Отговор
    И аз критикувам САЩ !!! Защото много мексиканци и китайци живеят в лоши условия! Имиграционните ги гонят ииииии има бетонна стена с Мексико !?!? Защо? Управителите на големи корпорации са предимно бели мъже и няма дискриминация :) Негрите в Бронкс и Куинс живеят на ръба без здравно обслужване, защото нямат здравни застраховки! Наркоманите от Чикаго искат по-големи дози :) Още забележки иска ли Кери ? Ще го оформя , като доклад и ще го пусна до Обама и дядо Коледа.
  • 11 бате жоро

    0 0 Отговор
    Абе докога ще ми се напъват тези гниди и докога ще ги търпи човечеството? Май трябва да бойкотираме всичко американско и да почваме с макдоналдс и кока кола, че то тука май много друго няма.
  • 12 123455

    0 0 Отговор
    Вие сте проблем на България Г-да американски управляващи.
    Вие базирате политиката си на проромска, протурска и просемитска реторика.
    Това е така защото ви е по лесно да се намесвате във вътрешните работи на България като я разделихте на малки етнически партийки.
    Вие сте излишни и ако може отговорете
    Каква ви е работата че бъркате л..на по целия свят.
  • 13 по темата

    0 0 Отговор
    Що не вземе най-педалската нация да си погледне в нужника, дето за малкото си съществуване изкла Сто милиона индианци и наколко стотин милиона човешки същества по цялата планета за да задоволят потребностите на шепата управляващи кланове.
  • 14 СТК412

    0 0 Отговор
    Имало корупция в правителството.Ми нали вие чрез ,,Америка за България" финансирахте криминалните протести срещу Орешарски...Вие докарахте Тиквата на власт..

    Коментиран от #16

  • 15 Мишка

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Стефан":

    Стефане Моя дядо е бил на фронта с пушка в ръка.Неговите баща и дядо също са носили пушки по фронтовете.Имам роднини учавствали в Априлското въстание и Освободителната Руско-Турска Война.Баща Ми е служил три години а Аз две в БНА.
    Твойте предци явно са седели в кръчмите и са предавали мойте дядовци за по една ракия както и ти си готов да предадеш България за едно уйски.
    На тия точно дядовците са се били да им оставят робите както те искат сега Ние да Сме им роби.
    М....та им на м....лите и всякаква долна мързелива измет.Който го мързи да учи и да работи да умира от глад.
  • 16 Минчо

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "СТК412":

    Орешарски и Тиквата не принадлежат на Американците . Техните господари са тукашни местни . Дано излезнат на светло в близко бъдеще . С малко информация да разполагаш и по пътя на логиката ще се отсеят . На практика притежавали държавата барабар с хората в нея , чрез поставени лица , които ако не слушат ги убиват с куршум 22-ка в сърцето .
  • 17 Бате Цецо

    0 0 Отговор
    А САЩ знаят ли, че и тук в БГ отправяме много критики към тях.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове