12 Май, 2016 20:44 1 762 1

Дилма Русеф за отстраняването: Това е фарс!

  • дилма русеф-
  • импийчмънт-
  • бразилия-
  • президент-
  • фарс

Русеф определи като преврат случилото се в Бразилия

Дилма Русеф за отстраняването: Това е фарс! - 1
Снимка: БТА/ AP

Дилма Русеф определи отстраняването й от длъжност като „фарс“, съобщи Би Би Си. Тя заяви, че е невинна и отрече обвиненията срещу нея.

Русеф добави, че отстраняването й с гласуване в двете камари на бразилския парламент е преврат.

По-рано днес Сенатът гласува тя да бъде изправена на съд за бюджетни нарушения.

Вицепрезидентът Мишел Темер ще заеме поста след процедурата по импийчмънт на държавния глава.

В обкръжението на своите министри и поддръжници, Русеф направи обръщение към сънародниците си. „Това е най-голямата бруталност, която може да бъде извършена срещу човешко същество – да бъдеш наказан за престъпление, което не си извършил“, заяви Дилма Русеф в емоционалното си слово.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 София / България

    2 1 Отговор
    Сигурен съм, че е дълбоко изненадана и потресена от резултата на почти 2 годишното пържене и подмятане от недоволните и политически лобита, които я направиха президент. Поклон пред уменията и за дипломация и убеждаване при условие, че Бразилия се държи от 8 картела и притежават 80% от политиците в страната... Българският и ген помогна за добиването на поста - няма по-продажни еснафи от балканските племена. Сега картелите си искат своето - тук няма САЩ-VS-РУСИЯ, а интерес на наркобарони с дялове от търговията във всички страни и всеки клиент е важен!!! Откажеш ли на САЩ - свалят те. Откажеш ли на Русия - майната ти, защото ония ще си го купят от Афганистан - американската колония, работеща на ниски цени, докато контингента ги дисциплинира...
Новини по държави: