12 Май, 2016 13:13 1 804 5

Дилма Русеф загуби президентския пост

  • дилма русеф-
  • пост-
  • бразилия

Сенатът гласува за временното й отстраняване от длъжност

Сенатът в Бразилия подкрепи процедурата за импийчмънт срещу президента Дилма Русеф, съобщи Би Би Си.

55 сенатори одобриха процедурата, която ще доведе до временно отстраняване на държавния глава, докато трае разследване за бюджетни злоупотреби. 22-ма подкрепиха Русеф.

Президентският пост ще бъде поет от вицепрезидента Мишел Темер. Съдът ще разглежда процедурата по импийчмънт в продължение на 180 дни, което ще рече, че Русеф може да се върне на поста си още през август.

Главният прокурор Хосе кардосо определи гласуването като „историческа несправедливост“. Русеф е обвинявана в злоупотреби със средствата от предизборната си кампания и прикриване на подробности, относно рецесията в страната.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Митю от Младежда

    2 2 Отговор
    Г-жа. Дилма "допусна грешката" да се обвърже с Русия и Китай за да отстоява интересите на Бразилия. Чичо ви Сам това не може да го допусне. И като няма друго - на ти сега "корупция" и импичване...

    Коментиран от #2

  • 2 Чукча

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Митю от Младежда":

    Защото краварите дължат на Бразилия 256,4 милиарда долара към 2013 год.Най-лесно е да не върнеш парите,когато няма на кого да ги върнеш.Няма Бразилия-няма връщане на пари.Или на мястото на Русеф идва друг,който ще опрости дълга.Това очаква и другите кредитори.
  • 3 млин

    2 1 Отговор
    От БРИКс остана само РИКс. Нещо много зачестиха лошите новини за тутраканската селищна система.
  • 4 биги

    0 1 Отговор
    Нали има българска "крадлива" жилка.
  • 5 руски трезвеник

    3 1 Отговор
    Опасни тези американци бе.Купили целия бразилски сенат,както руснаците купиха нашите БСП,Атака и ДПС.
Новини по държави: