Last news in Fakti

17 Май, 2016 16:49 1 438 4

Безвизовият режим за Турция е опасен

  • режим-
  • опасен-
  • турция

Според доклад на ЕК той може да повиши опасността от тероризъм в Европа

Евентуалното сваляне на визите за Турция може да доведе до повишаване на опасността за терористични атаки в Европа, съобщи „The Telegraph”.

Според доклад на Европейската комисия съществуват опасения, че чуждестранни терористи може да започнат да търсят турски паспорти, за да влязат в Европа.

Отмяната на визите за свободно пътуване за турски граждани в Европа е част от споразумението между Анкара и Брюксел за ограничаване на бежанския поток.

В същото време сър Ричард Деърлов, бивш шеф на МИ-6, заяви, че решението за свалянето на визите за турски граждани е „извратено“. Според него ЕС „ще се сблъска с популистки въстания, ако не ограничи имиграцията“.

„Предложеното либерализиране на визовия режим за турски граждани, пътуващи в ЕС, може потенциално да окаже въздействие върху терористичната заплаха за Съюза. Това може да укаже въздействие и върху незабелязаното влизане на лица от Косово в ЕС, които се завръщат от военни зони, където са членували в терористични мрежи“, се пише в доклада.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сигма

    1 0 Отговор
    Явно все още е останал малко мозък у някой европейци и дано надделее над безумието, което е обхванало германския вожд в пола барабар с още няколко омекнали еврокитки.
  • 2 ИСЛЯМ ТЕРОРИЗЪМ

    1 2 Отговор
    турция НИКОГА НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРИЕТА В ЕС. Днес е баташкото клане. ОГЪН ДА ГОРИ ВСИЧКО ТУРСКО. БОГ ДА ЗАЛИЧИ ТЕЗИ АНТИЧОВЕЦИ.
  • 3 gost

    1 0 Отговор
    Ама каква Европа , те са чистокръвни азиатци !
  • 4 Гост

    1 0 Отговор
    Всички страни членки влезли в ЕС през последните 10-12 г. изпълниха редица изисквания за да могат да влязат в съюза, а сега Турция иска да нахълта правейки разни пазарлъци с бежанци или пък направо използвайки ги да заплашва, но това им изигра и лоша шега защото по този начин показаха, че не могат да бъдат никаква външна граница на ЕС. Нямат място в ЕС и много лесно могат да бъдат сложени на място само трябва европейските фирми ползващи евтината работна ръка в Турция да изместят производството у нас например е един чудесен сценарий тогава няма да имат излишни средства за да се правят на велики
Новини по държави: