Last news in Fakti

17 Май, 2016 19:35 878 1

Турската полиция предупреди за опасност от атаки на ДАЕШ

  • турция-
  • ислямска държава-
  • атентати-
  • национален празник-
  • опасност-
  • предупреждение

Според полицията, цел на атаките могат да бъдат военните съоръжения, тъй като армията засили атаките срещу бунтовниците в Сирия

Турската полиция предупреди за опасност от атаки на ДАЕШ - 1
Снимка АП/БТА

Турската полиция е издала национално предупреждение за възможни атентати от страна на Ислямска държава по време на националния празник на Турция в четвъртък, 19 май, съобщиха държавните медии.

Според полицията, цел на атаките могат да бъдат военните съоръжения, тъй като армията засили атаките срещу бунтовниците в Сирия.

И Ислямска държава и кюрдските бунтовници организираха бомбени нападения в Турция през последните месеци, засилвайки загрижеността за разрастване на конфликта в Сирия, припомня Ройтерс.

В предупреждението, което е отправено към полицията във всички 81 провинции, се казва, че Ислямска държава "разглежда турските войници и полицаи като неверници и убийството им е допустимо", съобщи държавната Анадолска агенция.

Полицията призовава за преоценка на мерките за сигурност на 19 май, когато Турция почитта паметта на Мустафа Кемал Ататюрк.

Военни и полицейски съоръжения, както и обществени сгради се разглеждат като потенциални цели, се казва в изявление на полицията, в което е обърнато специално внимание на мавзолея на Ататюрк, Анъткабир, в турската столица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Керкенез

    1 2 Отговор
    Изтласкването на даеш от Ирак и Сирия, ще доведе до партизанска война в самата турция!
Новини по държави: