Last news in Fakti

30 Май, 2016 11:32 2 219 12

Кудрин към Путин: Да заровим с ЕС томахавката на войната

  • кудрин-
  • путин-
  • русия-
  • запада-
  • технологии

Русия изостава технологично от Запада, тревожат се топ икономисти

Кудрин към Путин: Да заровим с ЕС томахавката на войната - 1

Председателят на Центъра за стратегически разработки Алексей Кудрин призова президента Владимир Путин да започне политика на намаляване на геополитическото противопоставяне със Запада, за да се навакса технологичното изоставане, съобщи в. „Ведомости“.

Изданието цитира изказване на Кудрин на заседание на президиума на икономическия съвет.

Водещият икономист не пропусна да предупреди, че Русия е технологично изостанала и трябва да предприеме реални стъпки да навакса изгубеното.

В заключителната си реч Владимир Путин обаче заяви, че родината не трябва да търгува със своя суверенитет, дори и да е изостанала в някои области.

Руският президент дори се заклел да защитава суверенитета на родината си до последен дъх.

В. „Ведомости“ не пропуска да отбележи и вярата на Путин, че чуждестранните няма да се изтеглят, защото им е по-изгодно да работят в Русия. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Охо

    1 2 Отговор
    По-добре технологично изостанал, отколкото военно. Запада като е напреднал какво толкова. Нямат страшни момби като нас.
  • 2 onq s konq

    2 1 Отговор
    Еса например тоя Кудрин що говори като трол и като "хамериканска подлога"?И ги казва тия неща не в някакъв си форум,А ДИРЕКТНО НА ПУТИН,ПРИ ТОВА НА ВСЕОСЛУШАНИЕ!Ако аз напиша като Кудрин че "РУСИЯ Е ТЕХНОЛОГИЧНО ИЗОСТАНАЛА ДЪРЖАВА",естествено че ще имам безбройй винусчета и ще бъда пращан с коня да пасем трева.За Кудрин обаче е позволено?!А това ,че Путин "вярвал" че чуждестранните фирми нямало да се изтеглят от Русия "защото им е по-изгодно"...АМИ ТЕ ВЕЧЕ СЕ ИЗТЕГЛИХА.ОТДАВНА!И причината за изтеглянето не е в това че Русия е технол. изостанала държава/Африка е на същия хал/, а ЗАЩОТО Е НЕПЛАТЕЖОСПОСОБНА!

    Коментиран от #3, #4, #5

  • 3 Съни

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Кудрин е от екипа на Чубайс и хората които докараха Русия през 90 те до дъното-.След това имаше наглостта да бъде и в министерството на икономиката.И точно тази ситуация с Кудрин показва че в РФ има демокрация(колкото и да ревете обратното)..Ако поне си глледал някои от беседите с Путин-например "Валдай" или Питерският икон.форум,ще си видял че там задават всякакви въпроси-и най-вече опозицията--макар че още пищят по западните медии,че нямало гласност в РФ....Това. е първото.Второто е,че ако следиш нещата,щеше да видиш,че от средата на ноември-2015 г инвестициите в РФ са се увеличили с над 34%..-при това от санкциониращи държави-Германия,Великобритания ....А за неплатежоспособността на Русия ще се наложи да обясниш тук--неплатежоспособна към кого???-Кредитори...или дългове --към кого бе Оня...просто ми е интересно.Защото РФ има умопомрачително малък държавен дълг-за разлика от някои други "напреднали" страни.--та чакам..........отговор
  • 4 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Тревопасков, САЩ също изостава ми при ракетните двигатели и е принуден да купува руски. Да в доста други технологични отношения рашъмите изостават,спор няма. Но за разлика от теб това не го сънувам и не получавам поююции. И повярвай, Русия няма да се моли на Европата, даже и на БМВ (поинтересувай се двигателите на Москвичите каква разработка са, ще се изненадаш), Китай прави Айфоните, ще им ги даде срещу самолетни двигатели.
    А с такъв процесор, повярвай, и ти ще вдицмеш самолета.
    П.П. А онова с голите пред колата ти, повярвай има нещо сексуално извратено в теб, пък и да плащ за да гледаш мъжки космати задници....,момче, лекувай се.

    Коментиран от #6, #10

  • 5 Съни

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Конче,ти май само си спамиш тук.Няколко пъти си доказвал че си лаик в икономическата сфера. И за да не съм голословен -дълг РФ---2012г --538,9 милиарда......2013г-636,4 милиарда......2014--732,1 милиарда(когато започнаха санкциите и имаше паника на борсите от страна на инвеститорите)........2015г--536 милиарда.......2016г--на 1 април --516,2 милиарда.........Както виждаш дългът пада-факт.Същото е и с безработицата-под 4% ....--благодарение на развитието на отраслите като селско стопанство,битови технологии и увеличеният обем на добив на енерго-носители..........Ако искаш ще ти дам и как нараства златният резерф на РФ-без проблем..........Та да кажеш че РФ е неплатежоспособна е меко кажано иди-от-тизъм..Силно вярвам че не си ид..о..т--а пишеш глупости само за личен кеф.........

    Коментиран от #7

  • 6 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Монго":

    Sorry, за грешките, пиша от телефон.
  • 7 Дидо

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Съни":

    Няма кой да отговори,само минуси ще ти нацъкат-обичайната практика на розовите шорошчета.
  • 8 Цар Освободител

    0 0 Отговор
    Хахаха Е технологично винаги Русия е била по изостанала ноооо... не и ВОЕННО хахахахаха! Така че няма нищо страшно всичко си е така както си е било и преди! Русия така или иначе си остава военна супер сила заради ядрените оръжия, и заедно с Китай са може би са единствените независими държави който САЩ не са сложили в плантацията на робите където сме всички ние работещите бедни!
  • 9 Киро

    0 1 Отговор
    Ще приплаче мачка за погачка, то е ясно! В нашия случай Путаран-Писан за деньги.

  • 10 Киро

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Монго":

    Тролът Бонго пак спами!

    Моето неуко момче (??), САЩ не изостава в ракетните двигатели, просто руските са много евтини, затова ги купуват.
    САЩ праща кораби до Марс, разбираш ли, че хората са фокусирани да развиват технологии на друго ниво, е не да се занимават с волската каруца, на която си товарят компютрите, за да бъдат доставени до точка Х. (да ти го обясня простичко, че да схванеш)

    Коментиран от #12

  • 11 Киро

    0 1 Отговор

    Цар Освободител
    всички ние работещите бедни

    ==========

    Говори за себе си, ако обичаш!
    Не се опитвай да прехвърлиш названието неудачник и да другите!

    Такъв си, защото ти е такова мисленето и манталитета - на лузър.
  • 12 Goro Lafchi

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Киро":

    Сенатор Макейн призова за разработването на американски двигатели за да не се налага да купуват от Русия. Но щом ти казваш,че ги купуват защото са по-евтини, сигурно ти си по-вещ.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания