Last news in Fakti

14 Април, 2016 10:43, обновена 14 Април, 2016 15:47 5 364 23

Руснаците питат Путин: Защо нямаме пътища и дали псува?

  • путин-
  • владимир путин-
  • пряка линия-
  • русия

Останалите теми за икономическата криза, липсата на жилища, повишаването на цените и неплащането на заплати. От външната политика руснаците себезпокоят за отношенията между Русия и САЩ и тези с Европа

Руснаците питат Путин: Защо нямаме пътища и дали псува? - 1
Снимка: АП/БТА

Темата за липсата на пътища или тяхното лошо състояние се очертава като основна тема на тазгодишната „Пряка линия на Путин“.

Екатерина от Омск показа през смартфона си състоянието на пътищата в центъра на града.

Те са дупка до дупка. Казват ни, че ще имаме метро, но никой не знае кога. Тази година Омск ще празнува 300 г. от създаването си... Това заяви Екатерина от Омск във видео разговор с Путин. Близо час след зададения въпрос за пътищата в Омск местните чиновници се включиха в „Пряката линия“, за да рапортуват, че от 1 май започва ремонтът на 21 централни улици в града.

10-годишната Алина попита Путин дали жена може да стане президент. Отговорът беше да, стига добре да се учи и да отстоява интересите на Русия и да се справя с проблемите на страната. Путин остана верен на стила си и отказа на няколко пъти да отговори дали през 2018 г. ще се кандидатира за държавен глава.

Барак Обама е порядъчен човек след като си призна, че Либия е грешка. Моят колега има мъжество да си признае грешката. Казвам го сериозно. Обама си има други трески за дялане, но за Либия заслужава поздравления. Това посочи Путин. Той разкри, че руските и американските специални служби си сътрудничат активно в Сирия и борбата с тероризма.

Друг детски хокеен отбор поиска стадион за тренировки. Да псувам на майка. И най-вече себе си. В Русия има такъв грях. Това отговори президентът дали се изкушава да прави това, когато не го снимат.

Един от първите въпроси към руския президент беше и

за повишаването на цените на хранителните продукти.

Даден беше пример, че ако преди една година седмичните покупки са стрували 5000 рубли, то в днес за същите продукти струват 10 000 рубли.

Путин призна, че инфлацията остава висока от близо 13%. Това е проблем на фона на падналите два пъти цени на нефта и газта.

Руският президент отрече, че

страната се затваря в себе си.

Основната цел е да се привлекат чуждестранни инвестиции и да не се посегне към печатницата на пари, защото това ще предизвика хиперинфлация.

За тази цел Алексей Кудрин е готов да се включи като съветник за решаването на икономическите и социалните проблеми на страната.

За целта между Путин и Кудрин е постигната договорка да се активизира работата към съвета на президента.

Сега руската икономика е по средата – между добро и лошо представяне.

Като цяло ситуацията се подобрява и тенденцията е позитивна, посочи руският президент.

„Имаме позитивна тенденция, но не е приключило. Очакваме БВП да продължи да се свива с 0,3% тази година и следващата година ще видим ръст”, отговори той на въпрос за икономиката на Русия.

По думите му Москва очаква ръст от 1,4% през 2017 година.

Безработицата е на ниско ниво – 5,6%, расте жилищното строителство и селското стопанство, така че не е толкова лошо като цяло, поясни той.

Цените в аптеките са като в златарски магазин. Минаваш покрай витрината и гледаш,

оплакват се руснаците.

Не мисля, че на рафтовете лежат само скъпи вносни лекарства. Преди няколко години ние обявихме програма за развитието на фармацевтичната промишленост. Около 16 милиарда рубли предвижда програмата за тази година, посочи Путин.

Той призна, че дори и родните руски лекарства разчитат на фармацевтични компоненти, които се внасят от чужбина.

С какви лекарства се лекува президента?

От това се интересуват руснаците. Аз гледам да не прибягвам до тях. Спортувам и вземам предпазни мерки при грип, отговори Путин. Той посочи, че разчита на съветите на руските лекари.

Пия това, което ми дават, каза президентът.

Имаме добри отношения със нашите съседи.

Ние смятаме турците за приятелски народ. Имаме проблеми с някои от турските политици. Русия не се намира в изолация. Развиваме интеграцията в ШОС, БРИКС и други структури, посочи Владимир Путин.

Той посочи, че Русия е готов да протегне ръка на всеки свои съсед, ако той пожелае това.

Путин благодари на поканата да почива в Крим. Ще помисля и ще пристигна на няколкодневна почивка на Крим.

12-годишната Варя Кузнецова попита руския президент кого ще спаси първи,

ако Ердоган или Порошенко се давят.

Путин отговори шеговито, че въпросът го е хванал неподготвен. Той поясни, че ако някой е решен да се дави, вие не можете да му помогнете. Но Русия винаги ще подаде ръка, ако трябва да се помогне, поясни руският лидер.

Русия изтегли по-голямата част от силите си от Сирия, но остави сирийската армия в позиция да провежда сериозни офанзиви и да си връща градове, категоричен е Путин.

Според него трудно е да се различат бунтовниците от терористите, които се бият в Алепо.

Има много терористични групи в стратегическия град Алепо. Трудно е да се различат. Сирийската армия е в добра позиция там. Опозицията иска да си върне позиции там. Кюрдите и екстремисти се бият помежду си, уточни руският президент.

Путин не пропусна да обвини турските власти, че не се борят с радикалните елементи, а точно обратното – сътрудничат им. Според него в южна Турция има гражданска война.

Всеки пренебрегва факта, че Турция е въвлечена в гражданска война, изпращат се танкове и се извършват удари срещу кюрди, изумен е Владимир Путин.

Путин посочи, че не смята, че не трябва да се поставя

въпросът за личния живот на политиците.

Руснаците избират депутатите и президента, за да работят. Аз се виждам с бившата си жена и да си призная отношенията ни са много по-добри от преди, обобщи Путин. Ще дойде време, за да ви представя и първата дама.

Информацията е легитимна, но вместо обвинения, тя е пълна с инсинуации,

смята Путин. Той намекна, че американски официални лица стоят зад „Панамските документи” и че германският вестник, който стои в центъра на публикуваната информация, е собственост на американската банка Goldman Sachs.

Колкото повече се приближаваме към изборите, толкова повече подобни публикации ще видим. Страната, която отказва да се движи по линията винаги ще бъде атакувана по такъв начин, убеден той.

Те не публикуваха изопачена информация. Тя беше подготвено от адвокати, а не от журналисти. Става въпрос за „подмятания и спекулация”, продължи руският президент и повтори, че не е споменат никъде и неговият приятел Сергей Ролдугин е похарчил всичките си средства за музикални инструменти.

Путин пак обвини Украйна, че не изпълнява Минските споразумения, призовавайки Запада да работи по-активно с Киев за изпълнението им.

Нуждаем се от стабилна, просперираща Украйна.

Конфликтът заради споразумението за асоцииране с ЕС беше изкуствен. Не разбирам защо се случи това. Може би зад това се крие трансфер на власт. Беше представено като цивилизационен избор, но какъв избор беше това? На власт са олигарси и те остават на власт. Тази система беше утвърдена, изтъкна той.

Руският президент подчерта, че подкрепя украинското предложение за по-голяма роля на ОССЕ в страната.

Путин прогнозира предупреди, че Западът няма да вдигне санкциите срещу Русия.

Запитан за конфликта в Нагорни Карабах,

той отговори, че е необходимо дългосрочно решение, компромис.

„Русия е заинтересована от разрешаването на този въпрос, защото ние искаме да работим тясно с Азербайджан и Армения”, добави той.

Мислех, че сме приключили преди няколко години, но за съжаление греша, продължи той.

Русия ще продаде оръжия за $50 млрд.

заради рязкото увеличение на търсенето след операцията в Сирия.

Той призна, че по време на операцията са се показали някои недостатъци, свързани с руската бойна техника, но повечето проблеми са отстранени.

За 14-ти път руският президент Владимир Путин отговаря близо 3,40 часа на въпросите на руснаците.

До този момент са постъпили над 3 млн. питания. Основна част от тях са за лошото състояние на пътищата, призна говорителят на държавния глава Дмитрий Песков.

Останалите теми за икономическата криза, корупцията, липсата на жилища, матурите за учениците, повишаването на цените и неплащането на заплати. От външната политика руснаците себезпокоят за отношенията между Русия и САЩ и тези с Европа.

Абсолютен рекорд по продължителност на „Пряката линия на Путин“ беше поставен през 2013 г. - 4 часа 47 минути. Тогава Путин отговори на 85 въпроса. През 2014 и 2015 г. пресконференциите на Путин бяха по-кратки 4 часа. Миналата година обаче бяха поставени рекордните 3 млн. въпроса, а Путин отговори на 55 от тях.

Резултатът от Пряката линия с Путин бяха няколко съобщения от руската прокуратура за образувани няколко обвинения и следствия по корупция и други.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    3 5 Отговор
    Отговорът на всички милиони въпроси е един и той е "ПАРИ НЕМА-ДЕЙСТВАЙТЕ",но Путин по разбираеми причини се опитва да прекара руснаците сухи през Дунава:)
  • 2 раптор

    5 2 Отговор
    Аве кой президент прави подобно нещо? Май не съм чувал за такава смелост! Тааа Путин е най-големия на 21ви век! Гнусарчетата реват всеки ден!

    Коментиран от #9, #13

  • 3 другарят Путин

    5 1 Отговор
    Аз ако съм на Путин ще им отговоря - американците и турците са виновни хахахаха.
  • 4 112

    3 1 Отговор
    Когато представяха последната Мазда 3 имаше рекламно видео как преминава безпроблемно през най-дългата "магистрала" в Русия. Мисля че е около 7000 км, като на доста места пътят беше буквално черен. Японците си правят PR на гърба на руснаците.
  • 5 Мухаха

    4 1 Отговор
    Руснаците правят какви ли не високопроходими машини само и само да не строят пътища. :D
  • 6 Каруцар

    5 2 Отговор
    "Руснаците питат Путин: Защо нямаме пътища?"
    Българите питат Борисов: Защо правим пътища?
  • 7 Toko

    1 6 Отговор
    Драги мужици,ще ви изпратим една гейбарастка тиква-той ще ви направи!!!И без това тук "направи" достатъчно!!!

    Коментиран от #8

  • 8 FR V

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Toko":

    Искаш ли да те пратим теб, та да се отървем.
    Така ще се порадваш на Путиновата демокрация и просперитет.

    Коментиран от #10

  • 9 FR V

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "раптор":

    Голям е колко дупките по тяхните пътища.
    Колко може да бъде голямо едно ченге от КГБ ?!!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 гост

    2 5 Отговор
    Питайте нашичкия и той ще ви каже ако сте недоволни от нещо - ами строим инфраструктура и за тва сте бедни. А че парите за пътища се взимат като кредит, който ще изплащат децата ни, корупцията е тотална при печеленето на договорите, а като караш по новите улици може да те хване морска болест и след 1-2 години пак са за ремонт не казва защо.
  • 12 АХА

    4 2 Отговор
    "Даден беше пример, че ако преди една година седмичните покупки са стрували 5000 рубли, то в днес за същите продукти струват 10 000 рубли."
    ВИЦ: Путин призна, че инфлацията остава висока от близо 13%.

    Коментиран от #18

  • 13 стоян георгиев

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "раптор":

    тва същото може да го прави само ким чен ун или раул кастро.няма много крале с абсолютна власт останали по света.няма как немския или американския президент да накарат някои да асвалтира улица след такъв разговор,но на вас ви трябва вовата .да ви стиже ,дои и да ви харесва,та лек път билетите за там са достъпни живота там хубав и безгрижен ,путин строг ,но справедлив.рапторе,ти поне има къде да спиш не бави влака!!!
  • 14 Сашо

    5 2 Отговор
    Пътища нямате защото сте пияно племе .
    Рускините като дойдат в България и като видят че в селата има асфалт и се изумяват .
  • 15 Carfen

    3 2 Отговор
    Опитвам се да си представя Плевналиев да отговаря на въпроси от народа си...не, не мога да си го представя!
    Защо руснаците нямат пътища? - първо, защото си имат УАЗ и второ -защото само така едно време са забавили германците :)
    За икономиката - това с -0.3% и +1.4% за 2017 е прах в очите.
    Кой да спаси от удавяне-Ердоган или Перушинко? Тях няма кой да ги спаси. Даже и американците.
  • 16 КГБ

    3 2 Отговор
    Товаищ Путин!!! Бог да те благослови!!!
  • 17 Мишка

    3 2 Отговор
    Може да нямат пътища но нямат и винетки и тол такси.
    А Ние също нямаме пътища но пък си плащаме и преплащаме да си трошим колите.
  • 18 Киро

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "АХА":

    тва 13% инфлация е вярно бе - на месечна база.
  • 19 Киро

    2 2 Отговор
    А я някой от другарите с ушанки под мене да обясни, как така средната заплата в Русия от 32 000 рубли, преизчислена в левове, е по-ниска от средната заплата в България?

    А, другари? В "богатата" Расия?

    Коментиран от #20

  • 20 Мишка

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Киро":

    32000 рубли са някъде около 420-450 евро ако се не лъжа.Не Ми се прави сега справка за курса.Та това идва към 800-900лв май.
  • 21 909 БЪЛГАРИЯ

    2 1 Отговор
    В РУСИЯ ИМАТ ХУБАВИ ЖЕНИ И ВОЕННОТО ПРОИЗВОДСТВО !!! ДРУГОТО Е КЕНЕФ !!!! ПИЯНО МЪРЗЕЛИВО ПЛЕМЕ !ТОВА СА !!!

    Коментиран от #22

  • 22 БУМ БАМ

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "909 БЪЛГАРИЯ":

    ТОЧНО ТОВА ТРЯБВА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ НА ЕДНА НАЦИЯ - ЖЕНА ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА ПОТОМСТВОТО И КЕФ А АРМИЯТА ЩЕ ПАЗИ ВСИЧКО КОЕТО СИ ПОСТИГНАЛ В ЖИВОТА И БЪДЕЩИЯ МИРЕН ТРУД АМА МАЙ ТИЯ РАБОТИ НЕ СА ТИ ЯСНИ А ??????????
  • 23 гост

    0 0 Отговор
    Гледах част от интервю-то. Човека си говори съвсем нормално, обяснява, не се пали, не се засяга от въпросите, отговаря на всичко, не се запъва, не мисли какво да каже, нито чака някой да му подсказва. Всичко се отговаряше на прима виста. Почти 4 часа без прекъсване.
    Вярно, че излезе информация, че всичко е било режисирано. Всъщност е нормално да излезе, дори да не е режисирано, просто така се работи в днешно време. Без значени дали е или не е и доколко е възможно да се режисира, риторичният въпрос е:

    Колко политици биха направили такова интервю? ... нека русофоби си отговорят честно :)

    Нека си отговорят и нашият еквивалент къде е в цялата картинка? :) ..... или пък как би отговарял ББ. Сигурно за 4 часа ще направят отделен сайт само с бисери...хаххаха.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания