6 Юни, 2016 13:42 1 664 1

Задълбочаването на връзките с Русия е важно за сигурността на Израел

  • русия-
  • израел-
  • бенямин нетаняху-
  • владимир путин-
  • връзки-
  • отношения

Бенямин Нетаняху е на двудневно посещение в Москва

Задълбочаването на връзките с Русия е важно за сигурността на Израел - 1
Снимка АП/БТА

Задълбочаването на връзките между Израел и Русия е важно за сигурността на страната ни, заяви израелският министър-председател Бенямин Нетаняху в неделя, ден преди да отпътува за двудневното си посещение в Москва, съобщи в. "Джерусалем поуст".

Във вторник той ще проведе четвъртата си лична среща с руския президент Владимир Путин в рамките само на една година. По време на срещата ще бъде обсъдено засилването на военното сътрудничество между двете страни.

Двамата лидери ще отпразнуват и 25 години от установяването на дипломатически отношения между Русия и Израел.

По време на речта си за деня на Йерусалим, който отбелязва обединението на града през 1967 г., по време на Шестдневната война, Нетаняху не можа да не отбележи какво влияние оказва времето върху отношенията между нациите.

Арабските армии, които тогава обкръжаваха Израел с ясната цел да го унищожат, бяха подкрепени и финансирани от бившия Съветски съюз, заяви Нетаняху в своята реч и добави: "Русия днес е световна сила и нейното отношение към Израел става все по-силно и по-дълбоко."

Тези връзки са важни "за националната ни сигурност и предотвратяването на ненужно насилие по нашите граници", заяви израелският премиер.

По време на срещата между Нетаняху и Путин ще бъдат обсъдени тероризма, продължаващата сирийската гражданска война и израело-палестинския конфликт.

Израел работи усилено, за да укрепи връзките си с Русия, както и връзките с основния си съюзник - Съединените щати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 слънчоглед

    1 2 Отговор
    Eee, тея евреи много хитри го раздават, бе - по-хитри от американците и европейците взети заедно! Знаят от къде изгрява слънцето (то не, че е секретна тайна) и се въртят като слъчогледи!