8 Юни, 2016 09:12 1 070 6

Хилъри Клинтън се превърна в крайъгълен камък за жените

  • хилъри клинтън-
  • жени-
  • президентски избори-
  • сащ-
  • демократи

Тя спечели първичните избори и в Ню Джърси

Хилъри Клинтън се превърна в крайъгълен камък за жените - 1
Снимка АП/БТА

Хилъри Клинтън благодари на своите поддръжници, че й помогнаха да стигне до този исторически момент за жените - нейната номинация за президент на САЩ от Демократическата партия.

"Благодарение на вас, ние достигнахме повратна точка", каза тя пред скандиращата тълпа, събрала се на митинг в Ню Йорк.

Тя извика: "за първи път в историята на нашата нация, една жена ще бъде номинирана от основна партия".

По-рано Клинтън спечели първичните избори в Ню Джърси. Така тя си осигури подкрепа на повече от необходимите й делегати, за да получи номинацията на партията си в същинската надпревара за Белия дом.

Ню Джърси е един от шестте щата, които в рамките на първичните избори гласуваха за определяне на номинациите за следващ президент на Съединените щати - Монтана, Северна Дакота, Южна Дакота, Ню Мексико и Калифорния. Клинтън спечели подкрепата на Южна Дакота и Ню Мексико, докато съперникът й Бърни Сандърс извоюва победа в Северна Дакота.

Официалното издигане на кандидатурата ще стане на общонационален конгрес на демократическата партия, който ще се състои във Филаделфия, щата Пенсилвания между 25 и 28 юли.

Доналд Тръмп пък печели първичните избори в четири щата - Ню Джърси, Ню Мексико, Южна Дакота и Монтана. Той вече си осигури необходимия брой делегати за номинацията на Републиканската партия.

Президентът Барак Обама поздрави и двамата кандидати за номинацията на демократите.Той поздрави Клинтън, че си е "осигурила броя делегати, необходими за спечелването на номинацията на Демократическата партия за президент". Бърни Сандърс ще посети Обама в Белия дом в четвъртък, по желание на Сандърс", се казва в записка от Белия дом.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Блааа

    3 2 Отговор
    Ужасно е противна тая...Не е чудно, че мъжа и търси "утеха" в грозна секретарка. Остава САЩ да се управлява от тая комплексирана бабка. По-добре Тръмп.
  • 2 Сабакеевич

    4 0 Отговор
    Ако за жените тя е крайъгълен камък, то за мъжете е крайъгълно дърво особено на тая възраст!!!
  • 3 про

    3 2 Отговор
    Остава САЩ да се управлява от същество което пикае клекнало...
  • 4 дедо

    3 2 Отговор
    Килари има дейно участие в създаването на Ислямска държава и избиването на стотици хиляди мирни жители. Мястото и е в затвора според мен..
    Женските амбиции може да почакат.
  • 5 Бай Коста

    1 2 Отговор
    Откога жените имат крайъгълен камък? Тази пък и за камък в бъбреците не я искам.
  • 6 по темата

    0 1 Отговор
    Не за жените, за вещиците, жените нямат нищо общо с това изчадие на ада, което е виновно за смъртта на повече хора от колкото хамериканското протеже Пол Пот.