10 Юни, 2016 10:16 706 0

Оланд към стачкуващите: Не разваляйте Евро 2016!

  • франсоа оланд-
  • франция-
  • стачкуващи-
  • евро 2016-
  • мерки

Тази вечер в Париж ще бъде открито Европейското първенство по футбол

Оланд към стачкуващите: Не разваляйте Евро 2016! - 1
Снимка: БТА/ AP

Френският президент Франсоа Оланд призова стачкуващите да не пречат за нормалното провеждане на Европейското първенство по футбол, съобщи „France 24“.

Днес в Париж ще бъде даден старт на едномесечен футболен маратон с участието на 24 отбора, като се очакват близо седем милиона туристи.

Заради предложенията за реформи на трудовия пазар обаче страната бе парализирана от протестни действия, които могат да окажат огромно негативно влияние върху футболния празник.

Служителите в железопътния транспорт в Париж заплашиха, че ще стачкуват тази вечер, когато е и откриването на първенството с двубоя между Франция и Румъния на „Стад дьо Франс“.

Франсоа Оланд заяви, че властите ще вземат всички необходими мери в отговор на стачките.

Близо 100 000 служители на реда ще бъдат ангажирани по време на Евро 2016. ще бъдат засилен контролът по стадионите и фен зоните, където се струпват огромни маси от привърженици.

Франция удължи извънредното положение – въведено след координираните терористични атаки в Париж през ноември – за да покрие Евро 2016 и колоездачната обиколка на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: