Last news in Fakti

17 Юни, 2016 13:23 1 010 0

Полицията "проспала" серия от заплахи срещу Кокс

  • джо кокс-
  • убийство-
  • полиция-
  • великобритания-
  • депутатка-
  • бристъл

Според източници властите знаели, че лейбъристката е в опасност, но бюрокрацията им попречила да вземат мерки

Полицията "проспала" серия от заплахи срещу Кокс - 1
Снимка АП/БТА

Британската полиция от месеци знаела, че депутатката от лейбъристката партия Джо Кокс, която почина вчера след нападение на британски неонацист, е била обект на заплахи. Въпреки това не били взети адекватни мерки заради бюрократични спънки. Това съобщи британското издание "Сън", като се позова на източник, близък но загиналата.

След като властите били предупредени, че Кокс е обект на заплахи, мерките за сигурност около нейното временно жилище в Лондон е трябвало да бъдат засилени.

Предполага се, че вчерашното й убийство е свързано с тези заплашителни съобщения, които е получавала в продължение на месеци.

Полицията заяви, че Кокс не обръщала почти никакво внимание на заплахите преди те да зачестят.

"Тя не беше от този тип хора, които се притесняват за своята безопасност, но от офиса й я убедили да вземе мерки", заяви източник, близък до кабинета

Той заяви, че полицията "много бързо реагирала и взела мерки както в Лондон, така и в Йоркшир" след като преди около три месеца била известена за тормоза.

Въпреки това действията по осигуряване на охрана на депутатката в британската столица и в нейния избирателен район били забавени заради обичайните бюрократични причини.

Томи Маир, на душевно болен самотник, е в ареста, след трагичната смърт на Кокс, която бе простреляна три пъти в главата със самоделен пистолет и намушкана многократно с ловджийски нож.

Той я нападна с викове "Великобритания над всичко" в градчето Бристъл, Западен Йоркшир посред бял ден в четвъртък.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: