Last news in Fakti
  Тема: Украйна

20 Юни, 2016 10:40 1 714 1

Австрия е за постепенно сваляне на санкциите срещу Русия

  • австрия-
  • русия-
  • санкции-
  • себастиан курц-
  • мински споразумения

За всяка стъпка от страна на Кремъл Брюксел трябва да реагира положително, заяви министърът

Австрия е за постепенно сваляне на санкциите срещу Русия - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Австрийският външен министър Себастиан Курц заяви, че е настъпило време Европейският съюз да направи усилия за намиране на допирни точки с Русия, съобщи „Евронюз“.

Дипломатът заяви пред телевизия ORF, че за всяка стъпка от страна на Кремъл за спазване на Минските споразумения трябва постепенно санкциите да бъдат сваляни.

Още новини от Украйна

Според австрийския външен министър подобна стъпка би била ясен сигнал за изглаждане на разногласията между Брюксел и Москва.

Световните медии припомнят, че през тази седмица Европейският съюз ще удължи икономическите санкции срещу Русия с шест месеца. ЕС обвърза санкциите с пълното прилагане на мирния план за Източна Украйна.

От 2014 година Брюксел и Вашингтон наложиха санкции на Русия заради анексирането на Крим и агресията в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тъп трол

    1 0 Отговор
    Няма шанс Путин
    Залага на традиционни Руски шикалкавения,Вяра и се бутат пари на български и византииски измамници!А особенно българските номенклатурчици и наследниците им нямат никакъв реален интерес да изтърват заграбеното общо което е в ръцете им след 1989г и им позволява да живеят като милиардери а някой са си и такива!А Руснаците и да бутат пари те изчезват и въобще не стигат до който трябва и затова са хем без Южен поток,хем с Нато в Черно море без Никой да е разбрал как са стигнали до тука!!!Хем обградени от всички страни и със стена от Скандинавия до Турция!
    а Американците явно кешът здраво,действат последователно и целенасочено,имат и контрол и явно им се получава!!!А Руснаците щърбат отвсякъде,плюят по Запада,ама и парите и децата им са вечно там
Новини по държави: