Last news in Fakti

22 Юни, 2016 07:47 1 286 0

Северна Корея изстреля две балистични ракети - Юни 2016

  • северна корея-
  • балистични-
  • ракети

Изстреляни са ракети със среден обсег Мусудан

Северна Корея извърши опити за изстрелване на две балистични ракети със среден обсег, съобщи Би Би Си.

Властите в Южна Корея обявиха, че тестовете са се провели по източното крайбрежие на Севера. Първият опит е бил неуспешен, като ракета е преминала 90 км. след изстрелването си, преди да падне в морето. Другата е прелетяла 400 км. преди да падне в морето. Смята се, че става въпрос за ракети със среден обсег „Мусудан“.

Пхенян вече извърши четири неуспешни опити за изстрелване на балистични ракети през последните месеци. От Сеул заявиха, че заедно с американски посредници, са извършили задълбочен анализ на второто изстрелване. Все още не е ясно, дали той може да бъде признат за успешен.

Евентуален успешен опит ще представлява сериозна стъпка напред в развитието на въоръжението на КНДР. Страната има забрана от ООН за използване на всякакви балистични оръжия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: