Last news in Fakti

9 Юли, 2016 10:33 1 267 0

КНДР изстреля още една балистична ракета от подводница

  • кндр-
  • северна корея-
  • ракета-
  • подводница

Тестът е оценен като неуспешен

КНДР изстреля още една балистична ракета от подводница - 1
Снимка АП/БТА

Северна Корея е изстреляла балистична ракета от подводница, съобщи Министерството на отбраната на Южна Корея, цитирано от международните информационни агенции.

Ракетата е била  изстреляна в района на пристанище Синпо около 11:30 ч. местно време (05:30 ч. българско време).

Въпреки нормалното стартиране на ракетата, първият тест е бил отчетен като неуспешен, съобщават източници от Сеул. Ракетата, изстреляна от подводница, е паднала в морето в ранния етап на полета, заяви южнокорейският генерален щаб, цитиран от Ройтерс.

"Нашата военна силна осъжда подобни провокативни действия от страна на Северна Корея", добавят южнокорейците.

САЩ и Южна Корея в петък се съгласиха да разположат система за противоракетна отбрана, за да противодействат на заплахите от Пхенян. Все още обаче не е ясно къде ще бъде поставена системата.

От април Северна Корея направи серия от тестове на балистични ракети в акваторията на Японско море. Предишният подобен тест беше на 22 юни и предизвика заседание на Съвета за сигурност на ООН.

Новото изстрелване идва дни след като САЩ наложи санкции на Ким Чен-ун - ход, който Пхенян описа като "открито обявяване на война".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: