Last news in Fakti

23 Юни, 2016 13:02 2 056 7

КНДР има капацитета да удари бази на САЩ

  • северна корея-
  • ракети-
  • сащ-
  • военни бази-
  • тихия океан-
  • балистични ракети

Снимки, публикувани от анонимен източник показват ясно как лидерът на комунистическата държава наблюдава балистични тестове и празнува с военни служители.

КНДР има капацитета да удари бази на САЩ - 1
Снимки Скай нюз

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун твърди, че страната му е способна да удари американски военни бази в Тихия океан, след като в сряда бе проведен поредния тест на балистични ракети, съобщи Скай нюз.

Върховният лидер на КНДР лично е наблюдавал вчерашното изстрелване на две ракети със среден обсег.

КНДР има капацитета да удари бази на САЩ

Първото изстрелване над Японско море е претърпяло провал, според южнокорейски и американски представители. Втората е прелетяла 400 км. Севернокорейските медии от своя страна съобщиха, че изпитанието е било успешно без да повлияе на сигурността на съседните държави.

КНДР има капацитета да удари бази на САЩ

"Ние със сигурност разполагаме с капацитета да атакуваме американците в тихоокеанския оперативен театър“, е казал Ким Чен-ун докато аплодирал "голямото събитие".

Снимки, публикувани от таен източник показаха как въодушевеният лидер гледа тестовете и празнува със свои военни служители.

На една от снимките се вижда как Ким се прегръща в военен командир, а на друга как почти танцува, обграден от своите най-добри оръжия.

КНДР има капацитета да удари бази на САЩ

Южна Корея и САЩ осъдиха изстрелването на ракетите като грубо нарушение на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН. От своя страна Япония го описа като "грубо провокативно действие".

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун заяви, че тестовете са "нагли и безотговорни". Американският министър на отбраната Аштън Картър призова за разширяване на системите за противоракетна отбрана в региона. "Ние трябва да останем бдителни пред тази заплаха", каза той.

КНДР има капацитета да удари бази на САЩ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чичо Сам

    2 0 Отговор
    Смешници. Същински карикатури.
  • 2 Дедо Шишарко

    2 0 Отговор
    А САЩ имат капацитет да ги изтрият от лицето на земята!

    Коментиран от #7

  • 3 onq s konq

    2 1 Отговор
    Представям си какво напрежение изпитват тия с каскетите на снимката преди прегръдката с "другаря" Ким-Ако го притисне по силна-явно таи скрито желание да го убие.Ако пък прегръдката е по-слабичка-значи е неискрен...И в двата случая наказанието е смърт и дано не се стига до "анализ" на действието от съответните органи!
  • 4 Нафарфорий

    1 0 Отговор
    Тва е се едно ЦСКА да играе срещу Барселона!
  • 5 гост

    0 0 Отговор
    Само дебелия може да оправи света .
  • 6 чайна майна

    1 0 Отговор
    Всичко написано в коментарите е вярно, обаче се пропуска едно нещо - другарят Ким няма да направи нищо което не са му разрешили китайците. Северна Корея е малка бедна държава и Китай активно им помага да оцелеят, дават им важни суровини на много занижени цени, най-вероятно им помагат и за ядрената им програма или най-малкото удобно си затварят очите за нея. Така че корейците са като куче на каишка, ходят и лаят колкото ги отпусне или надъха господаря, а в случая всички знаят кой е той. Струва ми се, че успешно използват съмнителната психическа устойчивост и интелект на младия вожд за своите цели. Ако Корея изстреля ядрени ракети по американците това ще устройва и Китай, и Русия, но пред света ще го отнесе злия, смахнатия, неадекватния и ненормален Ким, което тях ги устройва, нужен им е такъв персонаж за да натисне копчето, което те не искат да натиснат лично. А пък американците ще си го заслужават това, и много народи по света ще се изкефят и одобрят евентуален ядрен удар срещу тях(включително и японците, които им се пишат съюзници и партньори но със сигурност не са забравили Хирушима и Нагасаки)Така че това е лекарството, което ще приземи САЩ и ще го излекува от неприятния навик да окупират целия свят и да се месят навсякъде.
  • 7 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дедо Шишарко":

    Що тогава САЩ и ЦРУ там не организират една "азиатска пролет"?
Новини по държави: