Last news in Fakti

25 Юни, 2016 08:33 2 358 2

Шотландия готова за отцепване

  • шотландия-
  • референдум-
  • великобритания

Шотландското правителство ще започне работа по нов референдум за независимост

Шотландският първи министър  заяви, че втори референдум за независимост на страната от Великобритания е „много вероятен“, съобщи Би Би Си.

Никола Стърджън заяви, че е „демократично неприемливо“, ако Шотландия бъде извадена от ЕС против волята си. Тя допълни, че шотландското правителство ще започне работата по документацията за нов референдум за отделяне от Обединеното Кралство.

Във вчерашния ден 62% от шотландците гласуваха за оставане на Великобритания в ЕС. Въпреки това 52% от британците решиха да излязат от Съюза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 0 Отговор
    Тези островитяни, никога не са знаели какво искат, освем да управляват останалите. Колонизаторите си остават такива завинаги. Не ме учудва, че има почти 50/50 вот. Кое е правилно, никой не може да каже, при това положение.
  • 2 goni

    1 0 Отговор
    Е, шотландците отдавна дебнат да станат самостоятелни! Последният път не стана за малко, ама тоя път ще стане! Ирландците няма да останат по назад дори може и да изпреварят Шотландците! Интересно какво ще предприеме Уелс! Но общо взето от Обединеното Кралство ще остане само кралство!:)" Бог да пази Кралицата!" Интересно дали ще имат достатъчно пари да я издържат!:) Доколкото знам поддръжката и била много скъпа!:) Не стига че е много амортизирана и трудно се намирали резервни части и консумативи, ами и харчела като камион " Беларус" натоварен догоре!:)
Новини по държави: