Last news in Fakti

5 Юли, 2016 07:48 1 979 5

Унгария реже бежанците

  • унгария-
  • бежанци-
  • граница

Незаконно преминалите границите бежанци ще бъдат връщани в Сърбия и Хърватска

Унгария реже бежанците - 1
Снимка: БТА/AP

Унгария ще връща в Сърбия и Хърватска без процес бежанците, които незаконно са преминали границата.

От днес всички, които са в зоната от 8 километра от границата веднага ще бъдат връщани. Там ще бъдат насочвани към следващата „транзитна зона“, заяви Дьорд Баконди, съветник по сигурността на унгарския премиер Виктор Орбан, цитиран от ДПА.

Тези действия са били одобрени от унгарския парламент. „Транзитните зони“ са от другата страна на унгарската телена мрежа и според Будапеща не са на територията на Унгария. Само там бежанците могат да искат статут на бежанци.

Според закон, приет през лятото на 2015 г., ако бежанци, които бъдат хванати нелегално да преминават границата, се изправят пред унгарски съд за нарушаване на държавната граница.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    1 1 Отговор
    БРАВО!!!! ТАКА СЕ ПРАВИ.ГРАНИЦАТА Е НЕЩО НЕПРИКОСНОВЕНО И ТРЯБВА ДА СЕ НАКАЗВА ВСЕКИ ДРЪЗНАЛ ДА Я НАРУШИ. ИМА МЕСТА КЪДЕТО ЛЕГАЛНО МОЖЕ ДА СЕ ПРЕМИНАВА ВСЯКА ГРАНИЦА.
  • 2 Майно

    1 0 Отговор
    А ние ще продължаваме да разчитаме на Турция да ни пази, нали?

    Коментиран от #5

  • 3 Монго

    0 2 Отговор
    Предполагам някой бежанец недоволен от това, което си написал е влязъл във форума и ти е ударил минуса. Не ще да е лизач на НПО, БХК, "Америка за България, "Отворено общество" на Сорос. Ъъъ, не ,те такива няма, хич даже...
  • 4 able

    1 0 Отговор
    това е адекватна реакция, бил съм граничар и знам как се пази граница , в инструкцията пишеше "свещенна и неприкосновена"
  • 5 Morgoth

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Майно":

    Ние разчитаме на боя който отнасят минаващите от мутри, граничари и трафиканти. На това, че им ограбват всичко което носят и на факта, че бъдат ли хванати на наша територия влизат в лагери, които са като затвори, а бъдат ли регистрирани тук всяка една западна държава има реалното право да ни ги върне и така от мечтания рай да се окажат в най-бедната страна на ЕС.
    Лошата ни слава е най-силният ни коз.
Новини по държави: