Last news in Fakti

5 Юли, 2016 13:33 1 407 2

Унгария обяви референдум за бежанците

  • унгария-
  • референдум-
  • бежанците

Той ще се проведе на 2-ри октомври

Унгария обяви референдум за бежанците - 1
Снимка: БТА/АP

На 2-ри октомври в Унгария ще се проведе референдум за одобряване на плана за на ЕС за квотно разпределение на бежанци, съобщи Би Би Си.

Това бе обявено от президент Янос Адер. Унгарското правителство вече се противопостави на плана за преразпределение 120 000 имигранти из държавите от ЕС.

Унгария вече въведе закон за криминализирането на бежанци, пресекли границите на страната нелегално. Правителството вече разпореди блокираните на границите със Сърбия и Хърватия.

Политиката на кабинета на премиера Виктор Орбан е популярна сред унгарците. Тя обаче търпи критики от организациите за защита на човешките права.

Адер вече обяви и на какъв въпрос ще отговарят унгарците. Той ще гласи: „Искате ли ЕС да има правото да взема решения за преселване на лица в Унгария, които не са граждани на страната, без разрешението на парламента.' 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    0 0 Отговор
    Хм ... всичко много хубаво, ако има такъв въпрос тук и аз ще отговоря, че не искам бежанци и м..ната им на правозащитните организации. Но с влизането в ЕС се подписват редица споразумения които поставят европейските норми над държавните и какво ще прави Унгария като завалят глобите?
  • 2 Патриот

    0 0 Отговор
    Какви глоби бе? - "Моргот" - ако в Брюксел ти кажат да скочиш в Дунава, ще го направиш, нали? Защото го казват от Европата , а? Аба прост народ сме, и прости ще си отидем от този свят! Браво на унгарците! Те поне имат куража да се опълчат на тези от никого неизбрани еврокомисари! То при нас и милион гласове да съберем, гербаджиите няма да допуснат референдум...г.зелизци!
Новини по държави: