6 Юли, 2016 20:03 1 533 6

Американско рамо за Грузия

  • грузия-
  • джон кери-
  • сащ

Двете страни сключиха споразумение за сътрудничество в сферата на сигурността

Американско рамо за Грузия - 1
Снимка: БТА/AP

Грузия и САЩ сключиха споразумение за по-тясно сътрудничество в сферата на сигурността, съобщи ABC.

Това стана по време на визитата на държавния секретар на САЩ Джон Кери в Тбилиси. Той подписа споразумението заедно с грузинския премиер Гиргори Квиркашвили.

„Вашингтон остава непоколебим в своята подкрепа за суверенитета и териториалната цялост на Грузия. Окупацията и милитаризацията на части от страната са неприемливи“, заяви Кери, визирайки войната между Грузия и Русия в района на Южна Осетия през 2008 г.

Споразумението ще осигури на Грузия достъп до допълнително американско оборудване, обучение и подкрепа в подсигуряването на границите на страната. Силите за сигурност на Грузия ще бъдат модернизирани и ще могат да се интегрират в НАТО. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    1 2 Отговор
    Айде сега и в Грузия.ТОВА ВЕЧЕ СИ Е ЧИСТА АГРЕСИЯ от страна на американците.Тия хора само подкупват предателите и затварят кръга около Русия.Много ще се радвам когато САЩ започнат да се разцепват на отделните си щати.Все ще се случи някога,няма империя която е съществувала дълго време.А започне ли да се разпада знайте целия свят ще тържествува.Това е най долната нация в света .

    Коментиран от #6

  • 2 клин

    1 3 Отговор
    След освобождението на окупираните територии, грузинците дълго ще помнят своите освободители. Ще бъдат наистина признателни и семействата на избитите хиляди грузинци ще намерят своя мир.
  • 3 onq s konq

    3 1 Отговор
    Само наивник може да допусне,че след като Русия и Армения правят "чисто нов" ракетен щит,Грузия и Америка само ще гледат и ще ръкопляскат.ЗАТОВА-немедлено разполагане на модерно американско оръжие по границите на Грузия,а "радио Ереван" хич даже няма да го питат за "дълбокомислията" му:)
  • 4 Бай хой

    2 2 Отговор
    Това никак не изглежда да е рамо а по скоро пръст отзад. Явно краварите са готови да се бият и до последната капка грузинска кръв.
  • 5 Кадиров

    2 2 Отговор
    Айде и Грузия ще стане като Украйна! И те вече ще са парче месо което се развява пред устата на Руската мечка!!!
  • 6 Анкъл Бен Райс

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    Знаеш ли защо САЩ са известни като "чичо Сам"? Чичо Сам бил търговец, който по време на американската гражданска война оръжие и на двете враждуващи страни. Разбира се, че са долна нация и както други преди мен са го казали, американците са готови да се бият до последна капка ГРУЗИНСКА кръв...