Last news in Fakti

3 Юли, 2016 12:29 1 725 3

САЩ удължиха санкциите срещу руска оръжейна компания

  • сащ-
  • белия дом-
  • рособоронекспорт-
  • санкции
САЩ удължиха санкциите срещу руска оръжейна компания - 1

Едностранно Белият дом удължи с нови две години санкциите срещу руската оръжейна компания „Рособоронекспорт“, съобщава ТАСС.

Агенцията отбелязва, че рестриктивните мерки не се отнасят за американските споразумения с „Рособоронекспорт“, които са насочени към техническото обслужване на хеликоптерите Ми-17. Тези хеликоптери се намират на въоръжение в армията на Афганистан. Те се използват за борба с тероризма, припомня ТАСС.

От своя страна от Белия дом отбелязват, че някои дейности на руската компания за износ на оръжие и военна техника са основание за налагане на санкции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    0 2 Отговор
    Хем купуват от каквото имат нужда, хем има санкции. Кво излиза? САЩ налагат санкции които не спазват, но е желателно всички останали да ги спазват. Интересен начин да се опиташ да орежеш основния си конкурент на оръжейния пазар.
  • 2 незнайко

    0 2 Отговор
    Настъпил е момента за детронирането на САЩ, като световен жандарм. Никой няма реално нужда от тях. Само "ЕВРОПА" е в състояние да се противопостави на това, но тя не иска. Предпочита да е марионетка.
  • 3 Бай хой

    0 2 Отговор
    А ко тана със санкциите за производителите на ракетни двигатели и продавачите на титан.

    Отново сащ налагат санкции които ще са в пущърб на трети държави и там където се опитват да продават свои стоки. Да ви е ясно че краварите налагат некоректна търговия и договори за баламурниците.