12 Юли, 2016 13:01 2 160 9

САЩ потвърди гаранциите за Тайван

  • капитолия-
  • тайван-
  • сащ
САЩ потвърди гаранциите за Тайван - 1
Снимка: АП/БТА

Двете камари на американския Конгрес единодушно потвърдиха действието на Акта за връзки с Тайван и шестте гаранции като крайъгълен камък за отношенията между САЩ и Тайван.

Пред два месеца документът беше одобрен от Камарата на представителите, а преди дни Сенатът единодушно подкрепи двата документа.

Подкрепата на американския конгрес е важна крачка в подкрепата на мира в Тихоокеанския регион на фона на обезпокоителните събития в региона на Южнокитайско море.

Говорителката на Държавния департамент по въпросите на Източна Азия Грейс Чой заяви, че САЩ остават тясно свързани с подкрепата за Тайван в сферата на отбраната и налагането на мира в региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дали пък

    2 3 Отговор
    няма накрая да се затъкнат от лакомия тия щати бе? Те обградиха Русия с бази и вражески настроени държави, сега започват Китай ли? Този навик май става все по-нездравословен за САЩ... Доколкото знам, щатите ръководят пряко военните сили на Япония и Южна Корея. И какво си мислят, че ще постигнат като обкръжат цяла Азия с техни бази и верни хора? Едва ли някой трезвомислещ американец си въобразява, че от тези действия има някаква реална полза и че всяка една от тези две "обкръжени" държави не е в състояние да ликвидира целия континент Америка, въпреки че са поставени при тези условия. Явно цялата игра е за да може да се удължи агонията на САЩ, чрез удължаване живота на военно-промишления комплекс. А той може да съществува само чрез разпалването на войни и всякакви други конфликти и напрежения по света.

    Коментиран от #4

  • 2 РЕАЛНО

    3 3 Отговор
    Че кои са САЩ,та да решават самостоятелно???-Богове или както каза Обама-изключителната нация!?!?!-демек те са богоизбраните(по думите му)а останалият свят е втора категория...Еми няма защо да се чудите,че вече сте най-мразената държава в света-реално надминахте и СССР...Само че лъжицата ви е твърде голяма-господа сашовци-освен руснака,сега и китаеца ще ви е открит враг-а те са способни да ви оставят без зъбки...

    Коментиран от #3

  • 3 справедлив

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "РЕАЛНО":

    Потвръждавам думите ви.Част от речта на китайският президент от 1 юли 2016 г. когато Путин беше на посещение там.Извинявам се че е на руски,но в България такива новини се пропускат от "свободните ни медии"----"«Сейчас мы наблюдаем агрессивные действия со стороны США против России и Китая. Я считаю, что Россия и Китай могут сформировать альянс, перед которым НАТО будет бессильна, и оно положит конец империалистическим устремлениям США" сказал он.

    Коментиран от #5

  • 4 стратокастър

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Дали пък":

    " Те обградиха Русия с бази и вражески настроени държави"

    Специално за обграждането на Русия с "вражески настроени държави" най-съществен принос има самата Русия! Най пресния случай е Грузия, Украйна! А иначе и в самата Русия има вражески настроени държави-справка Чечня!

    Така че нека не търсим вол над телето!

    Коментиран от #6

  • 5 onq s konq

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "справедлив":

    Опитваш се да жонглираш с изказвания на Путин,но все още си на ниво "жонгльор с 1 топка"...която въпреки старанието си непрекъснато изтърва:)Защото "от време оно" крещяхте че светът вече не е еднополюсен,а се оказа,че ВСЕ ОЩЕ Е...при това в необозримо бъдеще!А това че предричаш разни "съюзи" между Китай,който е безнадеждно свързан със САЩ в икономичеко отношение /ТЪРГОВСКО И ИНВЕСТИЦИОННО/ и Русия /държава с разнебитена икономика и стояща на ръба на абсолютния фалит и разпад/...си е плод на ограничените ти интелектуални възможности:)И разбери най-накрая:сащ и европа са неразривно свързани и това е ВЕЗДЕСЪЩИЯТ ЗАПАД!!!...Докато Русия е "самотният бегач на дълги разстояния",който се опитва да проси съмишленост" от Китай...с когото в миналото се трепаха на живот и смърт!Ей-така-по комунистически!:)

    Коментиран от #7, #9

  • 6 Плитичко

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "стратокастър":

    Нещо много ми е плитичко това, което твърдиш стратокастъре. Нали не си толкова елементарен, за да мислиш че всичко това, което става около Русия е ей така - "инициатива на народите"? Изброявам - Литва, Латвия, Естония, Полша, Украйна, Румъния, опити и за България, някои от които успешни, Турция (която обаче май се осъзна най-бързо), Грузия, Япония, Южна Корея, опити в Монголия, Казахстан и Киргизстан... Дали ти трябват още примери, уважаеми? И ти твърдиш, че за всичко това е виновен руснака? Плитко, плитко, много плитко!!!
  • 7 справедлив

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Конче,понеже ме обвиняваш че лъжа и че това е изказване на Путин,ето ти инфо от The Washington Post.....да видиш че това го каза китайският президент--XI Jinping: Russia and China may form an alliance before which NATO will be powerless....."We are now witnessing the aggressive actions by the United States against Russia and China. I believe that Russia and China may form an alliance before which NATO will be powerless and it will put the end to the imperialist aspirations of the West," he said.............Конче,нямам навика да лъжа като НПО -драскачите---това е ваш патент.-ФАКТ...

    Коментиран от #8

  • 8 ббббббббб

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "справедлив":

    Той Коня си мисли че всички са длъжн да лъжат като тях-нпо пар..лите
  • 9 Монго

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    В пост 3 ти са дадени думите на китайския премиер относно САЩ, ти Кобилкин пак си знаеш своето. Ми отворко иди и обясни на китаеца, че не е искал да каже това, което е казал. Мооо ли да си толкова изтрещял?