Last news in Fakti

14 Юли, 2016 07:37 928 1

ЕС очаква бързи преговори с Тереза Мей

  • ес-
  • тереза мей-
  • великобритания

Европейските лидери поздравиха новия премиер на Великобритания

Лидерите на ЕС приветстваха Тереза Мей като нов премиер на Великобритания, като я призоваха за започването на бързи преговори за излизането на страната от Съюза, съобщи The Telegraph.

Председателят  на Европейския съвет Доналд Туск  заяви, че очаква „плодородни отношения“ с новия британски премиер, която приветства в редиците на Съвета.

„Референдумът във Великобритания създаде нова ситуация, която трябва да бъде обсъдена скоро от ЕС и Обединеното кралство. Гледам към съвместната ни работа и вашите намерения в тази посока“, заяви председателят на Европейската комисия Жан – Клод Юнкер.

Германският канцлер Ангела Меркел е честитила назначението на Мей в телефонен разговор. Според нея „приятелското сътрудничество между двете страни трябва да продължи и в предстоящите преговори за излизане на страната от ЕС“.

Президентът на Франция Франсоа Оланд е призовал Мей „да започне преговорите за излизане от ЕС възможно най-бързо“.

„Не можем да си позволим дълъг период на неизвестност и трябва да работим бързо по финалната сделка“, заяви белгийският премиер Шарл Мишел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    0 2 Отговор
    Призовавайте си я колкото искате, ама точно тя беше казала, че тези преговори не трябва да почват преди края на годината :)
Новини по държави: