Last news in Fakti

14 Юли, 2016 22:15 1 186 2

Financial Times: Предстоят трудни времена за Меркел

  • financial times-
  • трудни-
  • времена-
  • меркел
Financial Times: Предстоят трудни времена за Меркел - 1
Снимка: БТА

Предстоят трудни времена за германския канцлер Ангела Меркел, пише The Financial Times. Британското напускане на Европейския съюз е застрашило всичко, което Меркел постигна през последните десет години. Тревогите на германския канцлер са свързани със загубата на ключов съюзник в ЕС, а така също и с риска за напускане и на други страни, както и с опасността за позициите на самата Меркел в Европа.

„Тя е изправена пред историческото предизвикателство да опази Европа от разпадане. Това е в интерес както на Германия, така и на Европа. Безспорно тя е силно разтревожена“, пише The Financial Times като се позовава на политолог от университета в Майнц. Освен това Меркел трябва да се готви в тези условия на напрежение в ЕС за парламентарните избори през 2017 г. - първите след бежанската криза. Политиката на канцлера по отношение на бежанците срещна малка подкрепа от нейните колеги в ЕС и много от тях частично я обвиняват за Brexit.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jambazina

    0 0 Отговор
    Горката бабка, зарди тиа ингилизи сега нема напраи четвърти райх.
  • 2 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Пука и на Ангела на черупката! Отдавно си е оплела кошницата - да му мислят германците ...... и ние покрай тях !!!