Last news in Fakti

15 Юли, 2016 04:15 6 273 1

Топ 5 на най-отровните животни в света

  • отрова-
  • смъртоносни-
  • опасни

Отровата открай време е най-чистият начин да се отървеш от някого, когото недолюбваш. Използвали са я редица кралици, които са искали да разкарат мъжете си. Според легендите дори могъщият Херкулес става жертва на отровителство.

В настоящето, реалността, в която живеем, също ни среща с редица опасни твари, които могат да бъдат изключително смъртоносни благодарение на отровата си.

Предлагаме Ви нашия Топ 5 избор на някои от най-отровните животни в света.

1. Медуза морска оса
 
  Медузата морска оса е разпространена в северните тропични води около Австралия. Нейните пипала достигат на дължина около 3 м и всяко едно от тях може да предизвика смъртта на 60 души за 3 минути.

2. Индийски тайпан
 
  Индийският тайпан е най-отровната змия. Неговата отрова може да убие 100 възрастни човека или 250 000 мишки. Тя е от 200 до 400 пъти по-силна от тази на обикновената кобра. За щастие индийският тайпан е много срамежлив и няма документирани случаи на ухапвания на хора. А ако това се случи - съществува противоотрова.

3. Мраморен конусовиден морски охлюв
 
  Мраморният конусовиден морски охлюв е красиво мекотело, което може да предизвика смъртта на 20 души с една капка от своята отрова. Симптомите са парализа на мускулите, нарушаване на зрението и спиране на дишането.

4. Синьопръстенен октопод

  Синьопръстенният октопод е разпространен в Тихия океан, между Япония и Австралия. Той е голям колкото топка за голф, но може за минути да убие 26 човека. Нервотоксините му причиняват гадене, парализа и смърт.

5. Смъртоносен ловуващ скорпион

  Смъртоносният ловуващ скорпион е разпространен в Северна Америка и Близкия изток. За разлика от другите видове скорпиони, които предизвикват само локални травми, ужилването от този може да доведе до кома, парализа и смърт.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цанко

    1 0 Отговор
    Ама еееееей шматко, най- отровната змия е АВСТРАЛИЙСКИЯ континентален тайпан, после е новозеландски крайбрежен тайпан, после е африканската черна мамба! В Индия отровни змии са кралската кобра и плюещата кобра!