Last news in Fakti

18 Юли, 2016 20:21 1 656 5

САЩ отхвърлиха обвиненията, че стоят зад преврата

  • турция-
  • сащ-
  • гюлен-
  • преврат

Белият дом готов да се срещне с турски представители, за да обсъди екстрадирането на Гюлен

САЩ отхвърлиха обвиненията, че стоят зад преврата - 1

Американският посланик в Турция Джон Бас отхвърли обвиненията, че САЩ са подкрепяли неуспешния опит за преврат. Дипломатът посочи, че Белият дом е готов да се срещне с турски представители, за да обсъдат екстрадирането на Гюлен.

Бас заяви, че новините в медиите и коментарите от публични фигури, че Вашингтон е подкрепил преврата са „категорично нямат нищо общо с истината“ и подобни спекулации рушат приятелството между съюзниците в НАТО.

В поместено съобщение на страницата в интернет на посолството се посочва, че САЩ са готови да предоставят помощ в разследването на неуспешния преврат в Турция и ще разгледат всяко искане за екстрадиция, ако то отговаря на законовите изисквания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 2 Отговор
    Кааак се гъбаркат мазните янки с турците!- "Ще го екстрадираме,но АКО искът отговаря на "законовите изисквания"...ама не турските-както си мислят турците,а американските-както си мислят американците:)А нещата могат да се решат мн простичко-изработва се восъчна фигура като тия от музея на мадам Тисо на Гюлент,пращат я на турците,те пък режат главата на манекена на площада и народът ликува-и вълка сит и агнето цяло.Точно както стана с измислената руско-турска прошка !

    Коментиран от #3

  • 2 1234

    2 0 Отговор
    Що се сърдят американците?До сега не беше ли така?То не бяха пустинни бури,арабски пролети,хавайски нощи каквото ти дойде на акъла все ще е вярно ,вече не останаха имена за техните акции,почти не остана държава не разбутана и разпиляна,НО и на тях ще им дойде времето,то и на Господ ще му писне от тях,дето му развалят туй което е сътворил и ще си изсипе гнева върху тях.
  • 3 Монго

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Не може краварски трол да не намеси нещо руско в каквато и да е тема.
  • 4 мухахахха

    1 0 Отговор
    Айде бе! Това ако е вярно ще им е за сефте!
  • 5 ASD

    2 0 Отговор
    Една новина е съмнителна, докато правителството не я отрече официално.
Новини по държави: