28 Юли, 2016 10:44 1 602 0

Арестуваха мъжа, причинил евакуацията на мол в Бремен

  • германия-
  • бремен-
  • търговски център-
  • алжирец-
  • психично болен

19-годишният алжирец е излязъл от психиатрична клиника

Арестуваха мъжа, причинил евакуацията на мол в Бремен - 1

Германската полиция заяви рано в четвъртък, че е арестувала мъжа, чието подозрително поведение доведе до евакуацията на търговски център в Бремен. Той е бил открит на централната жп гара в града, съобщава „Дойче веле“.

19-годишният алжирец е избягал от психиатрично заведение по-рано през деня, крещейки: "Аз ще ви взривя." Въпреки това, полицията заяви, че няма доказателства мъжът да е имал планове да извърши терористична атака или да е свързан с ислямистки групировки.

По-рано вестник "Билд" съобщи, че мъжът се е държал подозрително в търговския център, но не даде подробности. В последствие полицейски говорител потвърди, че в района се провежда полицейска операция, но и той не даде повече подробности.

Мъжът е избягал от болница в град Дипхолц, Долна Саксония, на около 40 км. от търговския център, в който се помещават около 170 обекта на над 66 000 квадратни метра търговска площ.

Алжирецът бил преместен в психиатричното отделение, след като направил няколко опита да се самонарани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: