1 Август, 2016 13:10 2 105 3

Германският посланик дава обяснение в Анкара за спряна реч на Ердоган

  • кьолн-
  • германия-
  • турция-
  • посланик
Германският посланик дава обяснение в Анкара за спряна реч на Ердоган - 1

Посланикът на Германия в Анкара е бил извикан във външното министерство в Анкара, за да дава обяснения за издадена от съд забрана за предаване на реч на Ердоган, предаде ДПА.

Става дума за отказ за предаване на реч на турския държавен глава пред митинг в Кьолн.

Федералният конституционен съд на Германия наложи забрана на транслацията на обръщението на Ердоган по време на демонстрация в подкрепа за действията на турските действия. Проявата се проведе в неделя в Кьолн. Подобно решение взе и Висшият административен съд в Мюнстер. Той се аргументира, че осъществяването на подобни обръщения противоречат на разпоредбите на германския закон за масовите събрания.

Ердоган има голяма подкрепа сред 3-милионната турската диаспора в Германия.

В неделя в Кьолн се проведе митинг в подкрепа на турските действия срещу метежа. Проявата предизвика събирането на десни елементи, които издигнаха лозунги срещу живеещите в Германия турци.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сноу

    1 0 Отговор
    Ами като си имат зор да го подкрепят да си идат на Турция и там да си го подкрепят ,ако щат и задника му да оближат..Какво вилнеят с тия турски знамена в чужда държава...
  • 2 ба ой

    1 0 Отговор
    Германия да изгони всички турци в анадола и да ни вземе нас, ние ще подкрепяме канцлера, а не Плевнята

    Коментиран от #3

  • 3 тодор

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ба ой":

    аз не оставам България , ти ходи където си искаш !
Новини по държави: