Last news in Fakti

17 Август, 2016 16:48 1 080 0

Нова чистка в Турция остави без работа над 2000 души

  • турция-
  • уволнени-
  • военни-
  • полиция-
  • опит за преврат-
  • гюлен-
  • служители

Служителите са уволнени във връзка с опита за преврат

Нова чистка в Турция остави без работа над 2000 души - 1
Снимка АП/БТА

Турция днес издаде две постановления, публикувани в Държавен вестник, които съобщават за уволнението на още 2360 полицаи, повече от 100 военнослужещи и 196 служители на Съвета за информационни технологии и съобщения (БTK - надзорен орган за турските телекомуникационни оператори), съобщи Ройтерс.

Новата чистка е насочена към лица, за които се смята, че имат връзка с духовника Фетхулах Гюлен, бивш съюзник на Ердоган, който в последствие стана негов най-заклет враг.

Гюлен, който живее в САЩ, бе посочен от властите в Анкара като организатор на провалилия се опит за държавен военен преврат от 15 юли. Гюлен отрича да е участвал в действия срещу правителството.

С предишни укази, властите в Турция уволниха хиляди членове на силите за сигурност и наредиха закриване на хиляди частни училища, фондации и други институции, заподозрени във връзки с Гюлен. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: