Last news in Fakti

21 Август, 2016 20:29 2 747 4

Северна Корея е на път да си отмъсти за дезертьорите

  • северна корея-
  • южна корея-
  • отмъщение-
  • дезертьори-
  • дипломати

Южна Корея помни реакциите на Севера при предишни подобни ситуации

Северна Корея е на път да си отмъсти за дезертьорите - 1
Снимка АП/БТА

Южна Корея предупреди в неделя, че Северна Корея може да започне да извършва убийства и отвличания, като отмъщение за дезертьорството на нейни високопоставени дипломати, пише британското издание "Metro".

С ескалацията на напрежението, преди мащабните военни учения, които Южна Корея и САЩ ще започнат в понеделник, министерството на обединението в Сеул заяви, че Пхенян е склонен към провокации.

Служител на министерството заяви, че бягството на севернокорейския заместник-посланик и семейството му от Лондон към Сеул, е поставило комунистическата страна в много трудна ситуация.

"Като се има предвид какъв е характерът на (севернокорейския лидер) Ким Чен-ун, това е много опасно", каза при условие на анонимност, длъжностното лице. "Има голяма вероятност Северна Корея да опита по различни начини да предотврати други подобни бягства и да смаже вълненията, които биха могли да се породят сред жителите на страната."

Служителят заяви, че е много вероятно Ким да прибегне към крайни действия като убийства и терористични атаки срещу севернокорейските дезертьори, както и към отвличането на южнокорейци в чужбина.

Той отбеляза, опитите за убийство на Хуан Ян-йоп, главен идеолог на севера и бивш наставник на предишния лидер Ким Чен-ир, който избяга на юг през 1997 г. и почина от естествена смърт през 2010 година.

Южнокорейският служител припомни и случая, в който Ким Чен-ун изпрати отряди на китайската граница, след бягството на група севернокорейци през април.

Близо 30 000 севернокорейци са избягали от бедността и репресиите у дома, за да се установят в капиталистическия Юг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чиба

    2 0 Отговор
    Джихадисти, комунисти, фашисти и всякакви подобни тиранични глисти, нямат как да установят прогрессивен ред и справедливост, понеже винаги го избиват на лична диктатура. Изключвам отделни идеалисти като Трифон, Ганка и Митко Палаузови, Нако Колев Шоколада и други, борили се за един по-справедлив и добър за живеене свят. Но те са нямали ясна визия, как ще изглежда такъв свят, освен, че трябва да се махнат предните на власт тирани. Ким Ун можеше да създаде с едни по-свободни условия на ред една добра страна, съчетавайки ккомуналната охрана и други полезни общи неща, с редприемчивостта на личната инициатива и награда от труда. Тогава страната му би била доста по-задоволена и прогрессираща. Само с тирания никой народ не еп рокопсал.
  • 2 Пис

    1 0 Отговор
    Само ще доавя,
    е страха на управляващите да не изпуснат властта, ги прави големи бъзльовци и тирани. И колкото повече се страхуват, толкова по-големи тирани стават. Визирам Хитлер, Живков, Сталин, Цезар, Ким Ун и другите. Старите български ханове не се страхуваха нито от смъртта, нито да не би да не са ханове. Защото знаеха простата истина, че всяка власт е временна - няма нищо вечно в променливият свят на вселената. Затова и управляваха справедливо, директно, не се страхуваха и не се обграждаха от голяма охрана, просто ходеха сред хората с по няколко човека най-вече срещу хищници по горите и полетата и да им разчистват пътя да минат, в голямо стълпотворение сред големи сбирки ако се наложи. Сега управниците сас трахливци, страх ги е носа да си покажат сред хората, дотолкова ги тресе страха. Ходят пазени като нещо скъпоценно, а на практикас а едни човечета, седнали на постове и поради тъпотията на системата хората им удисват често на вредни директиви. Ким УЕн не е изключение. В китай се получи нещо умно- пак ККП е на власт, но даде по-демократичен модел на пазарен елемент което е най-добрият вариант за държавност. Ако сас праведливи законите, а повечето там са такива, няма причина народа да е недоволен. затова и китайското чудос ес лучи. Тук мафията олигарси ни пречат да правим дребен бизнес за много неща, чрез законотворческите си пипала в ненародното ни събрание. Затова уж сме демокрация, а сме на практика олигархическа тоталитарна мафиотистация. Ким Ун няма причина да е спокоен - всеки тоталитарен диктатор било такъв, шех, фюрер, или друг винаги ще спи на тръни... В старите ни болгарски царства или ханства, никой хан не е спал на тръни. Двама пазачи до вратата и това е! Защото бяха с ясен и справедлив морал, не обслужваха лобита на олигарси и можеха да гледат всеки в очите без страх. Сега мафиотите на постовете ни гледат с презрение и насмешка, но зад очите им се крие страха, да не ги издуха народа, да не загубят избори, да не ги убият. Защото обслужват мафиотски лобита често и няма как да не се страхуват. Северна Корея няма бъдеще като просперитет с такива диктатори. но като въоръжение има вид - все пак оръжието крепи статута на диктаторите често. Ние уж имаме армия, а не ни опази от мафиоти врагове начело на държавата? Тогава от какво ни опази? От нищо. Тя е безценна, ако е полезна на народа. Но като фигури на заплатки, служещи на чужди интереси няма как да е защитник на нас. Ето и се видя - ходи по мисии, но търпи враговете в парламента. А когато врага е начело на държавата, няма народ, няма държава, само мафия на лапкане.
  • 3 До Пис

    1 0 Отговор
    А бе "Йода" как знаеш толкова много за битието на "старите български ханове" ?! Да не би да им "светиш" от 900г.?
  • 4 ivo

    0 0 Отговор
    bravo na kim chen dano da uspee daporazi amerika !!!
Новини по държави: