Last news in Fakti

3 Септември, 2016 16:16 2 335 3

Унгария набира 3000 „ловци“ на мигранти

  • мигранти-
  • бежанци-
  • унгария-
  • ловци
Унгария набира 3000 „ловци“ на мигранти - 1
Мигранти се "качват" на влака в Хърватия. Снимка: АП/БТА

Унгария започва да набира 3000 „ловци“ на мигранти. Те трябва да подпомогнат вече патрулиращите по границите на страната 10 000 полицаи и войници. Предвижда се новите охранители да започнат работа през май, след като преминат 6-месечно обучение, съобщава Нова телевизия.

Унгарците, които ще бъдат наети за охрана на границата, ще носят оръжие с бойни патрони, ще имат лютив спрей, палки и белезници. Изискванията към тях са да са на възраст над 18 години, да са физически годни, като ще преминат психологически тест. Месечно те ще получават около 480 евро, а след първите два месеца заплащането ще се увеличи.

Броят на мигрантите, които пристигат на южната граница на Унгария със Сърбия намаля в последно време и е по-малко от 200 на ден. Унгарските власти вече обявиха намерението си да започнат изграждането на нова стена по границата. Причината е, че се очаква нова бежанска вълна към Европа.

„Като анализирахме последното развитие на нещата, особено споразумението между ЕС и Турция и събитията в Близкия изток, можем да очакваме нова вълна от мигранти. Не можем да изключим варианта, при който ЕС и нашата южна граница ще бъдат подложени на силен натиск”, заяви Петер Сиярто, министър на външните работи.

В понеделник унгарският министър-председател Виктор Орбан ще посети Сърбия, където основна тема на разговорите ще бъде бежанската вълна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 с.амо така

    0 0 Отговор
    Точно така се действа!!! А не ходиш да се молиш на ердоганя и не тичаш да цивриш при маминка меркел! Действа се мъжки, а не само на приказки и да се криеш зад полите на министърки!
    Унгарците се оказаха най- адекватни от всички " умници" в европа.
  • 2 бг идиотизъм

    0 0 Отговор
    Така е, хората мислят и действат адекватно съобразно събитията, отстояват си нац. интереси, а не като нас. Всъщност техния примерс ловците на мигранти сигурно ще бъде последван и от други държави, а защо не и от нас. Само че за да се стигне до приемането на подобна мярка в БГ положението трябва вече да е много много зле. Както винаги тук правилните решения се взимат и прилагат винаги със закъснение, и обикновено когато народа не може повече да търпи и натисне яко. Е питам се колко още трябва да ни тъпчат и мачкат и свои и чужди за да се вдигнем.

    Коментиран от #3

  • 3 само така

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "бг идиотизъм":

    А както знаем българина е търпелив, много търпелив и ще чака докато ни налазят по къщята, влязат под юрагните и изпразнят хладилника, мнооого меко казано !
    И това правителството го знае, защото многократно ни е правило тестове, така че нищо добро не ни чака. Вместо да се стига до там че да търсим и гоним имигрантите, като покемони поединично из държавата по-добре изобщо да не влизат и това да стане с адекватни мерки, а не празни приказки, молби до султанЯ и половин ограда !!!
    Сега на Динко, като му предложат заплата на обучаващ в Унгария и съвсем, ще оголим фронта :(
Новини по държави: