Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Септември, 2016 17:58 1 792 6

$15 млрд. щети за Украйна от загуба на руския пазар

  • украйна-
  • загуба-
  • щети-
  • русия-
  • украйна
$15 млрд. щети за Украйна от загуба на руския пазар - 1

Загубата на руския пазар струва около $15 млрд. на Украйна. Това посочи в реч пред парламента украинският президент Петро Порошенко.

Той все пак призна, че това е тежко изпитание за икономиката на страната.

Тази икономическа агресия от Русия стана причина за рязкото падане на нивото на жизнения стандарт за населението, посочи Порошенко.

Въпреки това, Киев продължава да иска други пазари за износ. Главните алтернативи е пазарът на ЕС. Износът за там сега е 39,2%, отбеляза Порошенко. В същото време износът за Русия се е свил до 9%.

Пред Ройтерс той отбеляза, че украинците се чувстват по-сигурни в сравнение с преди година, но руско нашествие не е изключено. Поддържането на международна подкрепа за Киев става все по-трудно, допълни украинският държавен глава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 999

    1 0 Отговор
    Еми защо не търгуваш със САЩ нали това искахте. Нали Русия ви заробваше и ограбваше, нали искаше НАТО. Още в самото начало се знаеше че ще го ядът голям и четвъртит. Лошото е, че всичко е на гърбът на народа но както казва поговорката всеки народ си заслужава управниците. А международната подкрепа ще спре тотално защото никои не уважава предателите и неблагодарниците, на такива не можеш да имаш доверие, щом един път си предал рано или късно ще го направиш пак.
  • 2 Де юре

    0 0 Отговор
    "Тази икономическа агресия от Русия стана причина за рязкото падане на нивото на жизнения стандарт за населението, посочи Порошенко."
    А кой забранява продажбата на руски стоки в Украйна.
  • 3 гост

    1 0 Отговор
    Аааааа, ша са сетите, че ще ви се скапе икономиката дето и преди не беше нищо особено. Почти целия внос(износ)на Украйна беше с Русия, повечето им стоки са калпави и могат да се търгуват само на по-непретенциозни и традиционни пазари, какъвто е руския. Ся ревете щото ЕС и САЩ не ви подаряват нищо, както очаквахте, идиоти такива. И като поогладнеете още малко си приберете старите бракми от Донбас и границата с Крим, разкарайте(линчувайте) Потрошенико и другите предатели и отидете да се помолите на Путин пак да сте "братушки". Човека е разбран, с турците се сдобри(незнайно докога)че с вас ли няма, дето от 100 години ядете от една баница.

    Коментиран от #5

  • 4 незнайко

    1 0 Отговор
    Хак им е на украинците , сега да търгуват с ЕС, който не ги бръсне изобщо.
  • 5 Първи

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Ми то и Българската икономика ус...а к...а след като влязохме в НАТО и почнахме да се дървим на Русия само,че нашият Порошенко не си го признава.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: