21 Септември, 2016 08:06 4 724 11

Дутерте: Майната ви

  • родриго дутерте-
  • ес-
  • филипините

Президентът на Филипините бесен на Брюксел

Президентът на Филипините Родриго Дутерте отправи остра атака към ЕС, съобщи „New Zealand Herald”.

Гневът му бе предизвикан от петиция на ЕС, призоваваща филипинското правителство да прекрати убийствата на наркомани и наркодилъри в страната. Европейският парламент призова за по-добър мониторинг над спазването на човешките права в страната.

„Прочетох становището на ЕС. Мога да им кажа само едно: Майната ви“, заяви Дутерте.

Той определи ръководството на Съюза като „сбирщина от лицемери“. Дутерте заяви, че в ЕС нямат право да се месят във вътрешните дела на неговата страна.

„По-добре да прочетат някоя друга историческа енциклопедия. Точно Франция и Великобритания ли имат наглостта да ме съдят? Пак ще повторя: Майната ви“, заяви Дутерте по време на телевизионно интервю. След това символично показа среден пръст.

Президентът на Филипините е известен с прозвището си Наказателя. Той е известен като брутален борец с престъпността. Дутерте води мащабна кампания срещу дилърите в страната. В предизборната си кампания той обеща, че ще убие 100 000 нарко дилъри. В мащабните акции до този момент са загинали 3500 души. Те продължават.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойкоооо

    1 0 Отговор
    Ела бре. Ела тук ще гласувам за теб....Бойкооо, гледай хората как се кланят на Меркелица.
  • 2 бббббб

    2 0 Отговор
    Такъв ни трябва и на нас.Но много нямат дупе да гласуват за такава личност.
  • 3 Дани

    2 0 Отговор
    Браво! Браво! Браво!
  • 4 Мишо

    0 1 Отговор
    Абе вие имате ли..... Като ви харесва идете там да живеете.И ,ако оставате гласувайте за когото и да е , но гласувайте,не само да плюете.
  • 5 батката

    2 0 Отговор
    Браво точно така трябва! Така трябва да направи и Б.Б. на меркел и толстой.......!!!
  • 6 smolata

    2 0 Отговор
    Дипломат - 0 точки, държавник и родолюбец - 100 точки. Не може ли да каже, че дилърите в страната страдат от рядко заболяване и като видят нож им прилошава и падат на него? Моля се да дойде на власт човек, който да се справи и с наще дилърчета.
  • 7 8889

    2 0 Отговор
    Браво, смел истински и безскрупулен. Е такъв родолюбец требе и в България. На Америка не им изнася защото техните служби агенти поставени лица държат целия наркотрафик в тази страна и този регион. Спират пороците от пари. Изгони американските военни. Независим това не им харесва и сега пращат лакейте от ЕС да лаят срещу Това. Бог да благослови Родриго
  • 8 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    само да видим след трепането къв ще е ефекта?
  • 9 Картър

    2 0 Отговор
    Бойко да избягва всякакви срещи с Дутерте с цел избягване на инцидент. Той си знае защо.
  • 10 Нафарфорий

    0 0 Отговор
    Само да кажа на Дуперте, че от 70 години сите филипинци карат американски Jeepове!
  • 11 Никола Ников

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:" Европейският парламент призова за по-добър мониторинг над спазването на човешките права в страната."

    Дефинирайте най-напред какво е това "човек" и "човешко същество" и чак тогава се борете за правата. Може ли да се защитават правата на този, който лишава от права другите??