22 Октомври, 2011 15:03 1 099 0

Руски шпиони хванати в Германия

  • германия-
  • русия-
  • шпиони
Руски шпиони хванати в Германия - 1
БГНЕС

Спецслужбите задържаха на територията на Германия предполагаеми руски шпиони, съобщи "Дойче Веле", като цитира утрешния брой на списание "Шпигел".

Съпрузите са заподозрени, че работят за Службата за външно разузнаване на Русия. На двамата, които по документи са родом от Латинска Америка и имат австрийски паспорти, са предявени обвинения, които те отхвърлят.

Мъжът уж бил роден в Аржентина, а жената в Перу. От разследването, направено от германските служби в тези страни, се изяснило, че тези данни не отговарят на действителността. Предполага се, че семейната двойка е извършвала шпионска дейност в Германия от 20 г.

По информация на "Дойче Веле" жената е задържана в момент, когато е приемала шифровано радиосъобщение.

Двойката станала обект на вниманието на германското контраразузнаване, след като миналата година ФБР разкри в САЩ мрежа агенти на руските разузнавателни служби.

Какво отношение имат двамата задържани към шпионажа в полза на Русия в информациите не се уточнява, отбелязва Интерфакс.

Шпионската афера, за която пише "Шпигел", е първата от обединението на Германия преди 20 г. и според разследващите е възможно работата на двамата, които са в Германия от 1988 г., в руското външно разузнаване да е започнала още по времето на КГБ.

 

Информацията е на БГНЕС

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА