Last news in Fakti

30 Септември, 2016 21:51 3 495 7

Вагон с ядрено гориво дерайлира в Урал

  • урал-
  • маяк-
  • ядрено гориво-
  • русия-
  • челябинск-
  • вагон-
  • дерайлирал

Инцидентът е станал в руския ядрен комплекс Маяк

Вагон с ядрено гориво дерайлира в Урал - 1

Специализиран вагон за превоз на ядрено гориво е дерайлирал в района на Челябинск, съобщава "Интерфакс", като се позовава на съобщение от руското министерство на извънредните ситуации.

Инцидентът е станал на железопътна гара Тупиковая в затворения град Озерск, по време на товаренето на влаковата композиция.

На свой ред, от пресслужбата на комплекса "Маяк", в който се складират ядрените отпадъци на цяла Западна Европа, са заявили за агенцията, че инцидентът е станал на територията на предприятието.

"Целостта на товара не е била нарушена при инцидента. Пострадали също няма. Радиационният фон е в норма, но не можем да кажем какъв е бил товарът на специализирания вагон, тъй като това е държавна тайна", заявява говорител на "Маяк".

По думите му, в момента работници оправят железопътната линия, която е била повредена при инцидента.

Центърът за преработка и складиране на ядрени отпадъци "Маяк" се намира край град Озерск, в уралската Челябинска област, на около 1600 км от Москва. Построен през четиридесетте години, "Маяк" е един от най-важните заводи за ядрено оръжие, който цели 45 години е бил напълно недостъпен за чужденците. По времето на СССР заводът е произвеждал плутоний за съветския ядрен арсенал. През 1957 година там експлодира контейнер с 80 тона радиоактивни отпадъци. Хиляди жители на Урал са евакуирани, много хора умират. И до днес големи райони в Урал са необитаеми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    2 0 Отговор
    Който не е ходил на море да намине, ще се закали за зимата, стига да не се "пече" прекалено
  • 2 Реалист

    0 1 Отговор
    Хайде путлеровските тролове да грабват метлите и да отиват да събират

    Коментиран от #3, #4

  • 3 путлеровски трол

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Tц! Викам да ви съберем всички краварски тролове и да ви пратим вие да събирате. И без това ще ви избием като дойдат руснаците, поне няква работа да свършите!

    Коментиран от #5

  • 4 КРИВА ТИЙЙ РЕАЛНОСТТА НЕЩО

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    РЕАЛНОТО Е ЧЕ ТЯХНИТЕ ВАГОНИ СА ПЪЛНИ Я С ПЛУТОНИЙЙ А С ПЕТРОЛ ИЛИ ЗЛАТНА РУДА ПЪК НАШТЕ ВАГОНИ СА ПРАЗНИЧКИ ОТ ДОСТА ВРЕМЕ И ГИ НАРЯЗАХА ЗА СКРАП.ЯВНО СМЕ БОГАТИ САМО НА ПРОДАЖНИ К.....ДАЦИ ДОВЕЛИ РОДИНАТА НИ ДОТУКА
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Фронто

    0 0 Отговор
    На престъпни,деформирани,недоразвити интелектуално,психически и емоцоинално индивиди да не се дава достъп до опасни материали!На руснаци да се забрани да притежават оръжия и всякакви общоопасни предмети и материали!Светът по_спокойно място ще стане.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания