Last news in Fakti

27 Октомври, 2016 07:04 1 211 0

Паника в Италия след земетресенията

  • италия-
  • земетресение-
  • сгради-
  • паника-
  • трусове

По чудо няма сериозно пострадали хора, попаднали под руините

Паника в Италия след земетресенията - 1
Снимка: БТА/ AP

Силните земетресения, ударили централната част на Италия в сряда вечерта, са причинили паника сред местното население, пишат италианските медии.

По чудо няма сериозно пострадали след трусовете. Има разрушени сгради, няколко селища са претърпели сериозни щети, но няма информация за хора в капан под руините.

Агенцията АНСА съобщи, че 73-годишен мъж е починал от сърдечен удар, по всяка вероятност причинен от силните трусове.

„Ла Стампа“ написа, че силните земетресения в сряда вечерта са били две – с магнитуд 5.4 по скалата на Рихтер в 19:11 часа местно време, и 5.9 по Рихтер в 21:17 часа.

Един от засегнатите градове е Висо, намиращ се в провинция Марке. Съобщава се за срутени сгради и паднали мазилки в редица точки на страната. Трусовете са се усетили дори в столицата Рим и в Неапол.

Епицентърът на трусовете е бил именно в провинция Марке. Земетресенията стават близо два месеца след смъртоносното, отнели живота на близо 300 души в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: