Last news in Fakti

26 Октомври, 2011 19:15 11 499 13

Гълъбин Боевски задържан с 9 кг. кокаин в Бразилия (Обновена)

  • гълъбин боевски-
  • кокаин-
  • боевски-
  • дрога
Гълъбин Боевски задържан с 9 кг. кокаин в Бразилия (Обновена) - 1
Гълъбин Боевски. Снимка:Архив

Oлимпийският ни шампион Гълъбин Боевски е бил задържан с поне 4 кг. кокаин в Бразилия, съобщи бТВ.

В багажа на Боевски били открити около 10 кг. наркотично вещество, от които поне 4 кг. реагирали на теста за кокаин.

Според в. „24 часа” Боевски е задържан с 9 кг кока, за което е заплашен с присъда от 15 до 20 г. лишаване от свобода.

Арестът е станал в началото на седмицата. Той е задържан на летище Сао Пауло. С него е пътувала и неговата дъщеря Сара, която е продължила пътуването.

От Федералната полиция в столицата Бразилия потвърдиха за задържането на български гражданин. Арестът е извършен в понеделник на летище Гуарульос.

Той се прибирал към България с дъщеря си, която участвала в международен тенис турнир, съобщи бТВ. На летището в Сао Пауло обаче у него е намерена дрогата. Българинът е арестуван, а дъщеря му Сара продължила пътуването си към София.

На Гълъбин Боевски вече са повдигнати обвинения, научи bTV от свои източници. Информацията все още не е потвърдена официално от българските власти.

От Софийската градска прокуратура, заявиха, че до момента нямат никаква информация по случая. По закон тя е компетентна по случаи, в които има извършено престъпление от българин в чужбина.

От Министерството на външните работи в София заявиха, че имат такава информация, но тя все още не е официално потвърдена от бразилските власти.

Близките на Боевски не бяха открити за коментар.

ГЕРБ е прекратила членството на спортиста Гълъбин Боевски на 25 април 2008 г., съобщиха от партията междувременно.

Седмица след инцидента със сина му членството му в партията беше прекратено заради несъответствие между допуснатите действия от страна на Боевски и морала и устава на ГЕРБ. След подаването на оставката си като общински съветник, Гълъбин Боевски по никакъв начин не е участвал в работата на партията, добавиха оттам.

Гълъбин Боевски е един от десетките българи, които са задържани в Латинска Америка като мулета на различни пратки с кокаин. Всички те излежават своите присъди в Бразилия или в другите държави, в които са арестувани. Присъдата, която може да получи бившият спортист, е максимум 15 години за количеството наркотици, което е стандартно за подобен тип трафик.

Преди време друг наш спортист, шампион по културизъм, беше заловен в бразилския град Ресифе с 4 кг кокаин и осъден на 13 години затвор.

В затвора в бразилския град Итаи, щата Сао Пауло, по непотвърдена информация към момента има повече от 70 български граждани, които излежават присъди за трафик и притежание на наркотици, разкрива в. „24 часа”.

Допреди две години на Летище София се залавяха доста мулета, които пренасяха кокаин. Сега нещата са по-различни – българите оставят товара в Централна Европа. Митниците у нас обаче залавят най-много от така наречените „дизайнерски” дроги. Те заместват известните амфетамини и кокаин с незабранени химически вещества.

Престъпните организации, които се занимават с трафик на дрога, използват хора, които не отговарят на профила на типичния наркотрафикант, обясни в bTV Новините Стефан Бакалов от Отдел „Наркотрафик” в Агенция „Митници”.

Те използват хора, които са известни и имат оправдателни причини, за да пътуват за различен бизнес или спортни състезания. По този начин не се буди подозрение.

Той обясни още, че ролята на българите в международния наркотрафик обикновена е на средно ниво - логистика.

Това не е първият скандал около бившия спортист. През 2003 година е наказан за употреба на допинг. Тогава Световната федерация го извади от състезания за срок от осем години и на практика това прекрати кариерата му.

А най-големия си успех Гълъбин Боевски постига през 2000 година, когато става олимпийски шампион в Сидни. Избиран е и за спортист номер едно на България.

 

През април 2008 г. 15-годишният син на бившия щангист се самопростреля в областта на дясното слепоочие с газов пистолет, който занесъл в училище.

След инцидента той бе наказан с преместване в друго училище, а Гъръбин Боевски подаде оставка като общински съветник от ГЕРБ от Столичния общински съвет.

Боевски е роден на 19 декември 1974 г. в Кнежа. Собственик е на фитнес клуб, а също се занимава с внос на хранителни добавки, продукти за възстановяване и отслабване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 .....

    3 2 Отговор
    Търгувал с хранителни добавки,тъпан .Да го накарат да си изяде това което е носил.Мухльо.
  • 2 pacoran

    1 1 Отговор
    da porednia koito iska da zabogatee naburzo!!!da gnie po brazilskite zatvori!!
  • 3 нднд

    1 0 Отговор
    и физиономията му вече като на бразилски затворник
  • 4 иво

    1 0 Отговор
    ЕИИИ тия медии в единия сайт пише хванат с 2 кг в другия с 6 а ся и с 4
  • 5 wsah

    1 0 Отговор
    bez steroidi nqma sport naro4en e tova e vsi4ko
  • 6 en4o ST ZAGORA

    1 0 Отговор
    ivan abadziev go napravi goliam sportist a toi za blagodarnost go izpadi ot federaziata isega raboti v AMERIKA. TOVA E VAZMEZDIE sina mu se samozastrelia a toi da vzeme da se samoobesi
  • 7 Богомила Николова

    0 0 Отговор
  • 8 Богомила Николова

    0 0 Отговор
    [twisted
  • 9 Кирил Пеев

    0 0 Отговор
    За един олимпийски шампион никога не е късно, да подкара един Хамър...
  • 10 Poznat na Boevski

    0 0 Отговор
    poznavax Boevski i vaob6te ne se u4udvam ot postapkata mu,na slujitelite vyv fitnesa se 4udehe kak da oreje zaplatite s vsevazmojni globi ot po 50lv i nagore.Darjehe se s personala mnogo zle (govorq za fitnesa na stadion ,,Vasil Levski")
  • 11 Poznat na Boevski

    0 0 Отговор
    Po tova vreme ot 2003 vyv vaprosniqt fitnes se perqxa parite na togavahen mafiot i vsi4ko tova stavahe prez fitnesa sys znanieto i u4astieto na g-n boevski.Nqkoi moje da kaje sega za6to ne si kazal?
    Neiskax da izloja semeistvoto si na i men na opastnost.
  • 12 Poznat na Boevski

    0 0 Отговор
    Za jalost Gylabin e unikalen sportist no i mnogo loh 4ovek
  • 13 zapoznat s neshtata

    0 0 Отговор
    mdaaaa