Last news in Fakti

1 Ноември, 2016 09:23 4 170 21

Нараства рискът от въоръжен конфликт между Израел и Русия

  • израел-
  • русия-
  • риск-
  • конфликт-
  • военни

Руското военно присъствие в региона притеснява израелците

Нараства рискът от въоръжен конфликт между Израел и Русия - 1
Снимка: БТА/ AP

Нараства възможността да се стигне до въоръжен конфликт между Израел и Русия. Това пише в анализ изданието Mako.co.il. Авторът на материала твърди, че е въпрос на време да се стигне до такъв.

Причина за тази теза е военното присъствие на руснаците в региона, което безпокои израелските военнослужещи.

През годините израелската армия е имала свобода да действа по суша, вода и въздух в региона, но сега на територията на Сирия са разположени най-модерните руски системи за противовъздушна отбрана.

Израелската армия трябва да приеме новата геополитическа реалност и разпределението на силите. Руснаците следят отблизо всеки един полет на израелските изтребители, а дори и пътническите самолети, кацащи на международното летище „Бен Гурион“.

Израелски военни са изразили загрижеността си от руското присъствие и разузнаване. Преди дни самолетоносачът „Адмирал Кузнецов“ също се отправи към източната акватория на Средиземно море, за да подпомогне военните действия на армията в Сирия.

Зенитно-ракетните системи С-300 също будят тревога. Ще има сблъсък между Израел и Русия – въпросът е кога.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодор

    1 0 Отговор
    Няма да има военен сблъсък между Израел и Русия!
  • 2 Картър

    2 0 Отговор
    Това няма да стане никога. В Исраел живеят 80% руски ашкенази и си е руска социалистическа республика. Баш Шаломов ли ще им посетне?)
  • 3 Хасан

    0 0 Отговор
    Евреите никога не са имали доблестта да воюват лице към лице...те или ще ти посегнат коварно в гръб, или ще насъскат в гръб
  • 4 Тодоров

    0 0 Отговор
    "През годините израелската армия е имала свобода да действа по суша, вода и въздух в региона.....". Ами сега пък няма да има тази свобода да действа в региона и с гръб като Щатите да прави каквото си иска в арабския свят. Каквото повикало, такова се обадило. Крайно време е Израел и Близкия изток да се кротнат.
  • 5 бббббб

    2 0 Отговор
    Ала бала!Платени писаници за пред неграмотното и не образовано население. Руснаците били много бедни,гладни пред фалит и много срашни.Цяло НАТО срещу сама Русия и не зависимо от всичко била агресивна и опасна!!!Що ви е страх като Русия е слаба , сама , технологично не развита и с наложени санкции?
  • 6 Бай хой

    0 0 Отговор
    Я тази снимка не е била обработена от "свободните", "независими" и "обективни" западни медии. Твърде малко е пушека. Защо бе джанъм? Отнемате и малкото останали поводи за радост у козячетата.
  • 7 релито е такова

    1 0 Отговор
    Такива"анализатори" като тоя сайт-с лопата да ги ринеш...Нищо не споменава за това,че откакто Русия е в Сирия,премиер-министъра на Изрел,Нетаняху беше 3 пъти в Москва,заедно с големи делегации от военни на изрелската армия.Явно имат договорки,защото няколко пъти изрелски самолети нарушаваха въздушното пространство на Сирия,а Руски изтребители също нарушаваха пространството на Изрел.И никакви взаимни обвинения-никаква истерия от страна на Изрел по повод руската намеса в Сирия-за разлика от Б.Дом.Може би на някому се иска да има непрежение-но надали.....Евреите са прекалено хитри и едвали ще се скарат с руснаците...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Morgoth

    1 0 Отговор
    Глупости на търкалета! Към момента интересите на двете страни не се преплитат и не си противоречат. Да, Русия натрупа доста оръжие в близост до Израел, но е въпрос на професионализъм да няма инциденти, а и дори да има такива ще последва много бързо извинение от виновните. Нито Русия, нито Израел имат полза от влошаване на отношенията помежду им.
  • 10 Ник

    0 0 Отговор
    Изпитвам дълбоки съмнения, макар нито един от нас да не е в кухнята на събитията.
    Ако трябва обаче да анализирам през моята "камбанария" бих приел тезата, че това наистина е малко вероятно!
    САЩ буквално изхвърли безцеремонно старият си съюзник Израел реши, че Саудитите и Иран са новите им любимци. Това поставя Евреите в нова, много опасна обстановка!
    - Помните ли колко протести имаше от страна на Израел особено през 2014г. по повод на съюзяването на САЩ със Саудитска Арабия и Иран? Понеже Американците ги отсвириха въпреки протестите, то Израел реши проблема практично. Миналата година Израелският премиер няколко пъти ходи до Русия за да засвидетелства желанието за партньорство! Мисля, че това дойде добре на Руснаците и те се възползват от обстановката.
    Разполагането на тежко въоръжение в Средиземно Море от Руснаците е само един плюс са Израел и сигнал към Саудитска Арабия и САЩ да внимават на къде ще насочат военните действия. Освен това Руснаците ще могат да се възползват от базите и снабдяването на корабите и самолетите с консумативи, храна и гориво, така че аз не виждам причина да има конфликт. Освен това Египет също ще се успокои, а те както знаем са стари- стари врагове с Евреите. Палестинците също ще млъкнат когато Руснаците са наоколо... Историята помни, че където Руснаците извадят оръжие обикновено няма компромиси.
    Та идеята на всичко, това за което говоря, е че по- скоро ще има успокоение в района на Средиземно Море, ако разбира се Американц
  • 11 Диди

    0 0 Отговор
    Когато свърши войната,всеки иска да запази правото си за ,,регулиране,,в Близкия Изток.Тава са Турция,Саудитска Арабия и Иран.А ето и Израел изразява интересите си.Ще стане проблематично.
  • 12 Хохи

    0 0 Отговор
    Не забравяйте за големите кукловоди!
  • 13 кирил

    0 0 Отговор
    русия няма никакъв шанс никъде.бита карта

    Коментиран от #14

  • 14 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "кирил":

    Кире, пак ли ти бе?Тоз Путин ти изпи мозък.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Казабланка

    0 0 Отговор
    Хитлер май имаше право относно евреите.....!
  • 17 гнвтввгв

    0 0 Отговор
    Америка насъсква Израел среще Русия, факт!
  • 18 Трол

    0 0 Отговор
    Серафимов-СПАРОТОК, каза- ашкеназите (хазари) са траки. А ги е пипнал някой, еле пък брадчедите тюрки от Истанбул, Ненчев праща двете или трите (едната е руска) фрегати и двата МиГ 29 и разпердушинваме цялата световна конспирация! На евреите оставяме целия южен полюс барабар с пипгвините. Рашъните да си отглеждат белите мечки на северния полюс! Останалото за нас българотраките!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 гьобелс

    0 0 Отговор
    Израел казва кои са нацистите. руснаците казват кои са фашистите.а аз ви казах кои са глупаците.....
  • 21 Не е

    0 0 Отговор
    Не е вярно.изпреварват другитте.разузнаване баце